18 самоубийства почерниха Кюстендил

Поредица самоубийства на младежи почерни Кюстендил в последната една година. Пет момчета посегнаха на живота си. Трима от тях избраха да умрат в сърцето на Хисарлъка - паркът, който 19 века пази следите на древната крепост Пауталия, предаде ПРО БГ.

Тази черна серия започна след едно тройно самоубийство - мъж застреля близките си и после се самоуби, смята журналистката Красимира Веселинова.

Кървавата драма се разиграва в нощта срещу първи май 2009 година. Телата на 34-годишния Лъчезар Иванов и на родителите му Снежана и Иван са открити едва в късния следобед.

В къщата, освен трите тела, следователите намират и оръжието на престъплението - ловна пушка. Не откриват следи от взлом в дома на жертвите и след трескаво разследване доказват, че 34-годишният Лъчезар е застрелял собствените си родители, а след това се е самоубил. Съседите настръхват при тази вест. Семейство от съседната къща разказва, че Иван, Снежана и синът им Лъчезар били сплотено и кротко семейство. Не чули нито скандалите, нито фаталните изстрели.

Оказва се, че заради дългове Лъчезар е убил първо родителите си, а после се застрелял с ловната пушка. Но именно с кървавата драма на тройното убийство в Кюстендил в нощта на първи май хората свързват и черната хроника на фаталните инциденти в града. Няколко месеца по-късно 21-годишният Андрей Стамов се обесва на едно от най-високите дървета в Хисарлъка пред очите на приятелката си.

Андрей излиза от дома си вечерта на 30 септември миналата година. Близките му си спомнят, че носел торба и предполагат, че в нея е сложил въжето. Имал среща с приятелката си, която ревнувал. Скарали се и за да й докаже, че страда, сложил примката на врата си и се обесил пред очите й.

Разследването за смъртта на Андрей също приключва с мотива, че престъпления няма, а той сложил край на живота си заради любовна мъка.

Вторият, който се обесва в местността Хисарлъка е 25-годишният Бойко Ангелов. Пак там избира да умре през февруари 2010-та и 18-годишният ученик Божидар Темелков, който тази година е трябвало да бъде абитуриент.

В Кюстендил през 2007 година са извършени 13 самоубийства, през 2008 пак са 13, но от 2009-та година насам броя на самоубийствата се увеличава - 21, а само от началото на 2010 досега са 18, обяснява Мариана Сиракова, говорител на Окръжната прокуратура.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини