Най-спортният шосеен модел на Audi

От Audi разкриха нови детайли за R8 GT. Създаден с цел да бъде шосеен суперавтомобил, GT получава матирана титаниева предна решетка, карбонов преден сплитер, предни LED фарове, както и карбонови странични „остриета”.

Автомобилът е снабден и с агресивен заден дифузьор, карбоново задно крило и 19-цолови джанти.

В кокпита със спортен дизайн се открояват воланът с плоско дъно, тапицерията от алкантара, акцентите в цвета на каросерията, както и матираните алуминиеви странични прагове. Сред опциите за интериора са аудио системата Bang & Olufsen с 12 високоговорителя, отопляемите седалки, карбоновото оборудване и стабилизиращата щанга.

Автомобилът е оборудван с 5.2-литров V10 двигател с мощност от 560 к.с. и 540 Нм максимален въртящ момент – с 35 к.с. и с 10 Нм повече спрямо стойностите им при стандартния R8 V10. Агрегатът е свързан с трансмисия R tronic. Колата постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.6 секунди и развива максимална скорост от 320 км/ч.

Подобрената динамика на модела се дължи отчасти на намаляването на масата му със 100 килограма. За да постигнат по-ниската маса, инженерите на компанията са снабдили GT с по-тънко предно стъкло, с прегради от поликарбонат, както и със седалки от пластмаса, подсилена с фибростъкло.

За да оптимизират управлението на автомобила, от Audi правят така, че системата за едновременно задвижване на четирите колела да изпраща 85 % от въртящия момент към задните колела (при шофиране в нормални условия). Освен това моделът получава заден диференциал с механично заключване, както и карбоново-керамични спирачки.

От Audi R8 GT ще бъдат произведени само 333 бройки, като цената на всяка от тях ще стартира от 193 000 евро.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини