Kia Pop - триместен електромобил

От Kia ще представят на автомобилното изложение в Париж новия си концептуален автомобил за градски условия, наречен Pop. Той е изцяло електрически, триместен, а дължината му е само три метра.

Трудно е да се предположи, че в такъв малък модел има място за трима пътници. Те седят на една обща седалка, на която има два предпазни колана. Тази седалка е леко извита по такъв начин, че шофьорът е позициониран малко по-назад, а возещите се до него – по-напред. Има възможност и трети пътник да сяда зад общата седалка, но това би било доста некомфортно за него.

Това е леко разочароващо, като се има предвид, че автомобилът е с 300 мм по-дълъг от Smart ForTwo и малко по-дълъг от четириместния Toyota/Scion iQ. Инженерите на Kia ще трябва да осигурят достатъчно място за съхраняване на батериите, чрез които ще се зарежда електромобилът.

Kia Pop ще дебютира на автомобилното изложение в Париж на 30 септември. Очаква се тогава от компанията да разпространят информация за техническите възможности на колата, както и за бъдещите си планове за конструиране на модели, задвижване с алтернативен вид енергия.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини