Предложиха 100 000 лева подкуп на полицаи

Мъжът е задържан снощи при акция на сектор „Борба с организираната престъпност” при ОДМВР-Стара Загора и колегите им от областната дирекция. При нея са иззети 76 000 кутии цигари без бандерол

Както по-рано съобщихме, при операция на старозагорските антимафиоти са открити 76 150 кутии цигари без бандерол. По-голямата част от тътъневите изделия - 6265 стека, са иззети около 21 часа снощи от микробус “Фиат Дукато”, спрян на разделителен остров на разклона за с.Димовци, общ. Гурково. Лекотоварният автомобил с акцизните стоки бил спрян в района на паметника на бригадирското движение, а водачът на движещото се пред него БМВ продължил по пътя към Гурково.

Служителите на сектор “БОП” и РУ “Полиция” – Казанлък предприели оглед на натоварения с цигари микробус, а екип на група “Престъпления по пътищата” последвал и задържал водача на лекия автомобил - 31-годишния Г.Т. от Стара Загора. При задържането Г.Т. предложил на двамата полицейски служители да им даде 14-15 хиляди лева, които носел в себе си. След като му отказали, увеличил сумата на 50 хиляди лв., които казал, че държи в дома си. При повторния отказ от страна на полицаите Г.Т. им предложил да се споразумеят за 100 00 лв.

В резултат на последвалите оперативно-издирвателни и процесуални действия от дома му в Стара Загора са иззети още 1350 стека цигари от марката “LM”, също без бандерол.

Г.Т. е осъждан за участие в международен канал за трафик на наркотици. При съвместна акция на турските и българските служби през 2003 г. е задържан на територията на Република Турция с няколко десетки килограма амфетамин. Освободен е от затвора през 2008 г. Г.Т. и съучастниците му са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Източник: mvr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини