Неплатените сметки за ток растат. Преглед на националния печат

24 Часа":

Вместо да поевтинее, газът поскъпва с 3%

От октомври газът ще поскъпне с 2,96%, сочи прогнозата на "Булгаргаз" за четвъртото тримесечие. Предложението е обратното на обещанията на икономическия министър Трайчо Трайков и на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев, че горивото ще поевтинее от 5 до 15 на сто.

От съобщението на газовата компания става ясно, че след преговорите с "Газпром" все пак бартерният газ е поевтинял с 4,01%,което прави по 21,43 лв. на 1000 куб. м. Това са онези количества, които България получаваше на цена 81 долара, но по времето на министър Румен Овчаров бе подписано споразумение за достигане на пазарни цени, а "Газпром" да плаща таксите за пренос в пари.

Сметки.

„Труд":

Неплатените сметки за ток растат

Все повече клиенти забавят плащането на сметките си за ток, съобщи вчера енергото на ЧЕЗ, което обслужва Западна България. Това показал отчет за първото полугодие. Закъсненията намаляват паричните потоци на фирмата и създават реална опасност за плащанията към доставчиците, изтъкна енергото.

"Вземаме предвид фактора икономическа криза. Апелираме нашите клиенти да спазват сроковете", заяви Радослав Димитров, директор "Обслужване на клиенти" в "ЧЕЗ България.

Срокът за плащане е 10 дни. След това от енергото прибягвали до мерките "напомняне" и "преустановяване на захранването". Ако клиентът и тогава не плати, следва запориране на негови банкови сметки, удържане от възнаграждения, запор на движимо или недвижимо имущество. При задължения над 5000 лева е възможна и забрана за напускане на страната.

БДС.

„Дума":

Сиренето по БДС двойно по-скъпо

 Новите стандарти за млякото обслужват групови интереси, твърдят млади социалисти Сиренето, произведено по Българския държавен стандарт, ще бъде двойно по-скъпо. Тази прогноза направи вчера Пени Ботева от Асоциацията на млекопроизводителите. Нейният колега Динко Господинов прогнозира по-късно, че около 8 лв. за килограм сирене ще плащаме, ако то е произведено по БДС, а близо 12 лв. ще ни струва килограм кашкавал по старата рецепта. Ако се спазва стандартът, то приблизително от 7 литра краве мляко ще се получи килограм сирене, което ще струва най-малко между 7,50 и 8 лв, мотивира се той.Стандартът за сиренето е готов, но не е ясно кога ще започне да се използва, тъй като у нас все още няма сертифициращ орган, който да удостовери, че продуктът на даден производител действително отговаря на всички условия на БДС.

Обир.

„Стандарт":

 Трио с автомати сви 16 бона пенсии

 Горе ръцете! На колене! Падай на земята! С тези викове двама маскирани влетели в пощата на столичният кв. Сеславци и задигнали пред погледите на десетки възрастни хора пенсиите им. Третият бандит чакал другарите си отвън в колата. Маскираните успели да задигнат 10 бона. Дръзкият обир станал посред бял ден, минути след десет сутринта във вторник. След като събрали пачките в раниците, бандитите се натоварили в зелен "Опел Омега" и отпрашили в неизвестна посока. "Бяха с маскировъчни дрехи, плетени маски и качуклки, а в ръцете си държаха автомати", разказа дядо, който чакал на опашката за пенсиите. Всъщност триото наблюдавало пощата от ранна сутрин. Били спрели колата си до резервоара за вода, който се намира в местност над квартала, от която се виждат всички къщи. Очевидец ги е засякъл да наблюдават с бинокъл "обекта". Понеже видял маскировъчните им дрехи, помислил ги за авджии и ги питал дали не отиват на лов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини