Данъчни броят бири по плажа. Вестниците в неделя

„24 Часа": Над 31 градуса токът по морето като в дискотека

До края на това лято токът ще държи Южното ни Черноморие на нокти. Ситуацията ще се успокои, когато температурите паднат под 31 градуса.
В 13,10 ч вчера далекопроводът "Ветрен", който захранва част от Южното Черноморие, бе натоварен на 91 мегавата при норма 90. Вторият - "Галатея", пренасящ ток от Варна на юг, бе на 71 мегавата.
Това се вижда на огромна стена в Централното диспечерско управление. Там се следи електроенергийната система на България. Вчера "залостените" врати на управлението бяха отворени за журналисти за първи път след 31 декември 2002 г., когато оттам изключиха 1-и и 2-и блок на АЕЦ "Козлодуй".

„Стандарт": Данъчни броят бири по плажа

Дегизирани с хавайки и бермуди данъчни броят бири по плажа. Бирниците дебнат дали десетките капанчета покрай фестивала Spirit of Burgas отчитат точно оборота и дали не укриват налози. Както "Стандарт" писа, хората от НАП вече връхлетяха Слънчев бряг и извадиха на светло стотици хиляди левове укрити данъци от дискотеки и ресторанти. В един от курортите те се натъкнаха на абсолютен парадокс. Заведение отчело едва 10 лв. от входни такси за целия юни. Когато бирниците застанали на портата, приходите били 10 000 лева само за ден.
Очакваше се късно снощи данъчните да ударят комплексите и по Северното Черноморие. Начело на хайката по дискотеките в Албена и Златни пясъци е лично шефът на НАП Красимир Стефанов. Отблизо хората си контролира и вицепремиерът Симеон Дянков, който е в Евксиноград.

 

 „Труд": Мощите на Йоан Кръстител - в кутия с името на Борисов

Нов реликварий с мощите на свети Йоан Кръстител и с надпис "Дар от министър-председателя на Република България Бойко Борисов, август 2010 г." получи вчера църквата "Св. Георги" в Созопол. Светинята бе предадена на отец Иван от министър Божидар Димитров и от кмета на града Панайот Рейзи.

"Стандарт": Отиде си Исак Паси

Един от най-изтъкнатите родни философи - проф. Исак Паси, си отиде от света в петък вечерта. Преподавателят почина на 82-годишна възраст след тежко боледуване, съобщиха от семейството му. Животът на професора угасна броени дни, преди да види най-малката си внучка - дете на Соломон и Гергана Паси. До последния си дъх професорът неуморно работеше, за да допълни над 30-те си научни труда. Приживе ученият беше наричан "един от последните възрожденски умове на България".
Новината потопи в скръб университетските и интелектуалните среди у нас. Въпреки че от 1993 г. Исак Паси престана да изнася лекции в Алма матер, през 2008 г. той беше почетен с най-високото академично отличие - почетния знак с огърлица на СУ. Професорът е носител и на орден "Стара планина" - първа степен.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини