Операция "Огнярите" във Врачанско

Специализирана полицейска операция „Огнярите” започна късно снощи във Врачанско. В село Бели извор бяха задържани четирима митничари и трима служители на фирма „Кингс Тобако”, ангажирани с унищожаването им. Късно вечерта служителите на Управление „Митници” и представители на фирмата е трябвало да унищожат около 3 000 мастербокса цигари с изтекъл бандерол в пещи край село Бели извор, Врачанско.

„При направените проверки от полицията в автомобилите на митничарите са били намерени 69 стека с цигари, а в автомобила на служителите на фирмата още 15 стека цигари. Полицията започна обиски и претърсвания на пещните помещения и откри 70 мастербокса с цигари, укрити на различни места”, каза за министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде Фокус.

Министърът на вътрешните работи съобщи още, че целият район на пещите в село Бели извор е блокиран от полиция. Процесуалните действия продължават.

Припомняме:

05.07.2010

В хода на провежданата на ГКПП Лесово се специализирана полицейска операция "Граница" е задържана дежурната митничарка, която предварително е била поставена под наблюдение. Операцията е предизвикана от системните оплаквания на граждани, частни лица, както и фирми, които преминават през ГКПП Лесово, за системно изнудване и искане на пари.

01.07.2010

Мерки за неотклонение са наложени на граничен полицай и на трима митничари, работили на Граничния пункт – Капитан Андреево. В хода на операцията „Граница“, започнала на граничния пункт, е установена тяхната съпричастност към извършена престъпна дейност, свързана и с изнудване на чужди и на български граждани.

17.06.2006

Двама митничари от ГКПП-Капитан Андреево са арестувани поради вземане на подкуп.

Митничарите са задържани за 72 часа. Двамата взели подкуп от гражданин, който не е декларирал точно валутата, която притежава.

17.02.2010

Задържан е митничар - началник на смяна на един от пунктовете в страната за контрабанда. Това е съобщава пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Задържаният има 15-годишен стаж. Става въпрос за ТИР, натоварен с парфюми на стойност 4 млн. лева, като фиктивно е записано, че става въпрос за санитарни материали. При обиските, които са направени, са намерени записни заповеди в размер на над 1 млн. долара, раздадени на бизнесмени, представители от Бургаско.

Около 30 000 лева месечно са разпределяни към по-горни нива - ръководствата на митниците, които правят чадър, съобщава министърът.

19.02.2010

Димитър Колев, директор на ГКПП Лесово е задържан за 24 часа и разпитан.

Арестът е свързан с разследването на контрабандния канал, организиран от митничаря Красимир Гочев, задържан на 17 февруари.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини