Публичен дебют за McLaren MP4-12C в Гудууд

Колата ще бъде управлявана от Дженсън Бътън и Люис Хамилтън, които ще демонстрират възможностите и в състезанието за суперавтомобили.

Очакваният суперспортен модел McLaren MP4-12C ще се появи за първи път пред публика на фестивала на скоростта в Гудууд, който започва утре (1-4 юли). Автомобилът ще бъде управляван от Дженсън Бътън и Люис Хамилтън в състезанията за суперавтомобили този уикенд – Бътън в събота и Хамилтън в неделя.

Автомобилът, който ще дефилира пред публика, е поредната предсерийна версия на McLaren MP4-12C. Предишната версия бе тествана от Бътън и Хамилтън през март. В новия прототип са направени редица промени и подобрения. Продажбите на автомобила ще започнат в началото на следващата година, като дотогава ще бъдат правени още промени по колата.

McLaren MP4-12C има изключително леко карбоново шаси, централно монтиран двигател, регулируемо окачване, секвенциална скоростна кутия с два съединителя и уникална въздушна спирачка. Аеродинамиката и някои от технологиите са разработени от McLaren, като е използван опитът на компанията в състезанията от Формула 1. MP4-12C ще се продава от 35 дилъра в цял свят и ще се конкурира с най-спортните автомобили в света на цена между 300 000 и 450 000 евро.

Източник: speed-press.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини