Фейслифтът на Ford Mondeo ще дебютира в Москва

От европейската дивизия на Ford показаха фейслифта на новия Mondeo преди премиерата му на международното автомобилно изложение в Москва, което ще се проведе в края на месец август.

И трите версии на Mondeo (четириврат седан, петврат лифтбек и комби) получават леки промени по дизайна, нови турбо двигатели и допълнителни екстри.

Промените по предната част на колата се състоят в снабдяването й с по-тънка горна решетка и трапецовидна долна решетка с по-открояващ се дизайн, с дневни LED светлини и обновяване на стила на предния капак. Модифицирани са и задните фарове, които вече също притежават LED технология. Всички версии на модела получават и обновяване на стила на задната част.

Сред промените по интериора се открояват снабдяването му с надеждни LED светлини и нова сателитна навигационна система. Като опция клиентите могат да си поръчат и аудио системата Premium Sound System, която включва 265-ватов, осемканален усилвател.

Под предния капак е поставен наскоро пуснатият в продажба 2-литров EcoBoost турбо бензинов двигател с мощност от 203 к.с., към който ще бъде прибавен и негова версия с мощност от 240 к.с., както и обновеният 2.2-литров Duratorq TDCi дизелов агрегат.

От Ford заявиха, че при оборудване на която и да е версия на колата с 2-литровия Ecoboost турбо бензинов двигател с мощност от 240 к.с. или с варианта му с мощност от 203 к.с., количеството на отделените от нея вредни емисии ще е 179 г/км.

Скоро 2.2-литровият турбо дизелов двигател ще стане с 12 % по-мощен (т.е. с около 200 к.с. общо), което го превръща в най-мощния Duratorq дизелов агрегат, произвеждан до този момент.

Междувременно Mondeo ще бъде оборудван с по-нова версия на шестстепенната трансмисия PowerShift с два мокри съединителя. Тя си върви в комбинация с всички стандартни EcoBoost бензинови двигатели, но ще се предлага и с двете версии на 2-литровия Duratorq TDCi дизелов двигател с мощност съответно от 140 к.с. и 163 к.с.

Новите автомобили на Ford получават и следните системи - Lane Departure Warning (предупреждава за смяна и за напускане на пътното платно), Driver Alert (следи движението на автомобила и оценява начина на неговото управление) и Auto High Beam (за контрол на дългите светлини).

Продажбите на представителите на моделната гама Mondeo ще стартират от месец септември, като се очаква от компанията да разпространят по-детайлна информация за тях с наближаването на появата им на пазара.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини