Porsche 918 Spyder на Pebble Beach

Нова индикация, че Porsche действително планират да произвеждат своя 918 Spyder, е фактът, че от немската марка за спортни автомобили планират да покажат хибридния си суперавтомобил по време на предстоящото шоу Pebble Beach Concours d’Elegance.

Двуместният модел бе показан предварително на автомобилното изложение в Женева през март и представлява изцяло нов автомобил на Porsche. Целта на създаването му е да се увеличи обемът на продажбите на компанията на около 150 000 бройки годишно чрез разработването на нови коли.

Хибридната двигателна система на 918 Spyder се състои от V8 агрегат с мощност от 493 к.с.  и три електрически мотора с обща мощност от 215 к.с. Следователно комбинираната мощност на хибридната двигателна система е 708 к.с. Колата постига ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди и развива максимална скорост от 320 км/ч.

Още по-впечатляващи са стойностите на разхода на гориво и количеството на отделените вредни емисии на хибрида, които според ръководството на компанията съответно са следните – 3 л/100 км и 70 г/км.

„Аз съм уверен, че скоро ще достигнем прага от 1 000 потенциални купувачи за модела. Нуждаем се от 1000 наистина заинтересовани клиенти, за да се осъществи успешен бизнес”, заяви в свое изказване, направено на изложението в Пекин в събота, ръководителят на разработките в Porsche Волфганг Дюрхаймер.

Очаква се дебютът на серийната версия на 918 Spyder Hybrid да се осъществи в рамките на следващите пет години.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини