Уникален автомобилен парад в София

България ще отпразнува 100-годишнината на Alfa Romeo с грандиозен автомобилен парад под надслов „100 години страст". Събитието се организира от клуб „Алфа Ромео България" и ще се проведе паралелно с празненствата в родния град на марката Милано.

Очаква се на парада да се съберат над 150 автомобила от всички модели на Alfa Romeo, включително няколко изключително поддържани и запазени редки колекционерски класики.

Празнуването на големия юбилей ще започне със среща на феновете на Alfa Romeo на 27 юни от 11 часа на площад „Александър Батенберг" в София. На срещата всеки ще може да се докосне до редките класически автомобили, да се наслади на най-новите модели на италианския производител и да оцени многобройните доработени и поддържани автомобили Alfa Romeo.

В 12 часа ще тръгне автопарад, който ще премине по централните софийски улици. Кулминацията на честването ще е в Панчарево, където за любителите на Alfa Romeo ще има организирано барбекю с много изненади.

За официални гости на честването са поканени г-н Бойко Борисов, министър-председател на България, Н. пр. Стефано Бенацо, посланик на Италия в България, г-н Александър Цветков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, г-н Камен Кичев, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София, г-н Любомир Христов, заместник-кмет по транспорта на София, и г-н Фабрицио Камастра, директор на Италианския институт за външна търговия в София.

Alfa Romeo е създадена на 24 юни 1910 г. като Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, а след Първата световна война получава днешното си име. През годините италианският производител се е доказал многократно като създател на темпераментни и страстни автомобили с подчертано спортен характер и уникален дизайн.

За Alfa Romeo са работили имена като дизайнерско студио „Пининфарина", студио „Бертоне", Джорджето Джуджаро, а именитият Енцо Ферари е започнал кариерата си като състезател и конструктор именно с автомобил Alfa Romeo.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини