Без McLaren с 2+2 места

Неотдавна беше плъзнала информация, че McLaren планират да направят вариант на своя MP4-12C с 2+2 места. Замислихме се, че това би означавало на практика по-дълго междуосие и някои дребни промени по дизайна. От една страна, не изглежда да става дума за кой знае какви промени, но в същото време пък става дума за промяна във философията на марката . . . Дали е възможно?

Шефът на PR отдела в McLaren Марк Харисън много ясно е дал да се разбере, че компанията изобщо не планира да произвежда подобен автомобил. Вместо това от Уокинг предпочитат да се съсредоточат върху истинската идея за спортен автомобил, а това си означава две места и двигател зад водача.

В същото време обаче идеята за 2+2 модел не е толкова отнесена, имайки предвид факта, че митичният McLaren F1 има три седалки, като водачът е по средата. Тонът на съобщението от Харисън обаче подчертава, че единственото нещо, към което се стремят в момента от McLaren, е върхът в света на двуместните автомобили .

12С е и първият представител на новосформираната McLaren Automotive (шосейното поделение на McLaren Group) и е описван като спортен двуместен модел със средноразположен двигател. Производството ще започне тази година, а първите продажби – в началото на 2011 година. Името на модела е образувано от три източника – МР4 е обозначението на всеки един болид McLaren от 1981 година, „12” е считан за коефициентът на ефективност според данни на McLaren, докато „C” обозначава карбоновата конструцкия (Carbon).

За задвижването отговаря нов ‘M838T` 3.8-литров V8 битурбо двигател, произвеждащ мощност от близо 600 к.с., както и въртящ момент от 600 Нм. Съответно въртящият момент се предава към задните колела посредством седемстепенна Seamless Shift трансмисия с два съединителя.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини