Представиха поредния арт автомобил в колекцията BMW Art Collection

BMW M3 GT2 на Джеф Куунс е 17-ият BMW арт автомобил в колекцията BMW Art Collection. Автомобилът - произведение на изкуството, бе представен и подписан от художника по време на церемония в един от най-престижните световни културни институти - центъра „Жорж Помпиду" в Париж. 17-ият BMW арт автомобил ще се състезава на 24-часовото състезание на „Льо Ман" във Франция.

Джеф Куунс от месеци работи интензивно с екипа на BMW в Мюнхен, за да успее да подготви автомобила за състезанието. Неговият талант е допълнен от високотехнологичното техническо изкуство на BMW. Проведени са обстойни изследвания на различните материали и цветове, които са от решаващо значение за оптимизирането както на естетическите, така и на аеродинамичните качества на състезателния автомобил. Куунс използва възможностите за симулиране на мотивите по повърхностите и ги оценява от всички гледни точки с помощта на 3-D- CAD модели на BMW M3 GT2. Той участва и в екипа на американския състезателен отбор на BMW за сериите на „Льо Ман" в Себринг, Флорида, на 23 февруари за първите тестове, като лично шофира автомобила.

Състезателното BMW M3 GT2 е базирано на мощния спортен автомобил BMW M3, задвижва се от 4-литров V8-двигател с максимална мощност 500 к.с., оборудвано е с подобрено окачване, спирачки със състезателни апарати, както и компоненти от леки материали. С ускорението си от 0 до 160 км/ч за 2,6 секунди, BMW M3 GT2 още отсега се смята за фаворит за титлата при тазгодишното състезание.

От септември арт автомобилът на Куунс ще бъде изложен заедно с други BMW Art Cars в Музея на BMW в Мюнхен по повод 35-годишния юбилей на серията.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини