Цветан Цветанов е номер едно. Преглед на националния печат

„Дума": Бордът на МВФ: Следете повече средносрочните разходи

Изпълнителните директори на МВФ одобриха доклада на експертната мисия, която бе в България между 18 февруари и 1 март за редовния годишен преглед. Те отбелязаха, че въпреки съществуващите рискове през 2010 г. се очаква възстановяване на българската икономика.
Бордът на директорите на МВФ изрази мнение, че акцентът на фискалната политика трябва да се поставя по-скоро на формирането на разходите в средносрочен план, отколкото на текущия финансов резултат през всяка отделна година. Такъв подход би направил публичните разходи по-предсказуеми и ще ограничи необходимостта от големи корекции в рамките на една фискална година.
Българското правителство получи положителна оценка за цялостната си политика, насочена към поддържане на стабилна макроикономическа среда.


„Новинар": Цветан Цветанов е номер едно

Вътрешният министър Цветан Цветанов вече е №1 по рейтинг, отчете социологическата агенция МБМД. За първи път дясната ръка на премиера Бойко Борисов го надминава по доверие. Министърът вероятно е спечелил доверието на 60% от избирателите с полицейските акции, които почти всеки ден нанасят удар върху организираната престъпност. Борисов продължава да е един от най-одобряваните политици с 56% подкрепа от анкетираните. Шефката на МБМД Мира Радева предполага, че министър-председателят е загубил част от одобрението заради тежката ситуация в страната, причинена от финансовата криза. Рейтингът може да търпи лек спад и заради непопулярните реформи, с които кабинетът се захвана.
Радева изтъкна, че министър Цветанов значително е увеличил одобрението за себе си в сравнение с парламентарните избори от миналата година, когато се е ползвал с доверието на близо 25% от българите. Като магнит за избирателите се оказвал и фактът, че министърът е в управлението на ГЕРБ от самото начало, но до момента не е правил сериозни политически гафове.

„24 Часа": 46 години възмездие

Oбщо 20 г. затвор получиха вчера от Плевенския съд кондукторът Георги Георгиев и Иванка Костадинова, началничката на влака София-Кардам, в който при пожар 9-има изгоряха живи в нощта на 28 февруари 2008 г.
Заместник-директорът на "Пътнически превози" в БДЖ Георги Иванов напусна залата оправдан.
Георгиев ще лежи 12 г., Костадинова - 8. Осъдените ще платят кръвнина от около 2 млн. лева на наследниците и роднините на загиналите. И двамата продължават да работят в БДЖ.
"Убийците са в съдебната зала", подкрепи обвинението Васил Вичев, който загуби сина си Даниел. Бащата научи, че синът му се е борил докрай да отключи вратата на пламналия вагон. Спасил е много хора.


Новинар": 26 години затвор заради 18-те загинали край Бакаджик

Общо 26 години затвор постанови Окръжен съд-Ямбол за трагедията, в която загинаха 18 души, след като бяха пометени от стар автобус „Чавдар" в местността Бакаджик край Ямбол. Магистратите решиха, че собственикът на автобуса убиец Слави Славов и шофьорът Господин Господинов трябва да прекарат зад решетките по 13 години. Ден по-рано от прокуратурата поискаха 22 години затвор за Славов, тъй като е пуснал неизправен автобус, и 15 години затвор за шофьора Господинов, който според обвинението е карал автобуса с 0,66 промила алкохол в кръвта. Решението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване.

„Труд": Слагат край на договора с "Агенти на короната"

Министерството на финансите няма да се възползва от предложението на британските консултанти на митниците "Агенти на короната" ("Краун ейджънтс") за продължаване на сътрудничеството след края на настоящия договор. Срокът на контракта изтича в края на юни. Това съобщиха вчера от финансовото министерство.
Министърът на финансите Симеон Дянков е написал писмо до ръководителя на "агентите" в България - Джон Браун, в което благодари за сътрудничеството, но отказва да поднови договора заради икономическата криза и нуждата от спестяване на обществени средства.
От офиса на "Краун ейджънтс" вчера съобщиха, че не могат да коментират прекратяването на договора.

„Стандарт": Две оценки на изпита в 7 клас

65 точки ще носят две различни оценки на изпитите по български език и математика след седми клас. Причината е в обединението на външното оценяване, по-известно като миниматура, и изпита след седми клас, които за първи път се провеждат заедно. Препитването ще протича в два модула. Първият от тях е тест и носи максимално количество 65 точки. Когато той се отчита в системата за външно оценяване, те се приравняват към отлична оценка. Когато обаче тестът се брои като част от изпита за гимназия, той ще носи по-ниска бележка, защото максималният брой точки там е сто. За да ги достигнат, кандидатите трябва да решат и втория модул, който по български е преразказ, а по математика - пет допълнителни задачи. Ако един кандидат реши само теста, точките също могат да му стигнат за влизане в гимназия, казаха от МОМН.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини