Porsche Cayenne по-търсен от очакваното

Според изпълнителния директор на Porsche Михаел Махт вече е отминало най-лошото за автомобилната индустрия и неочакваният скок в продажбите на Cayenne подпомага възстановяването на позициите на немската компания. Махт съобщава, че поръчките на новия Cayenne вече са надминали предварително прогнозираната им стойност, макар да не се очаква моделът да бъде достъпен за клиентите в европейските представителствата на Porsche още три седмици.

„Стремим се да постигнем изключително големи поръчки на пазарите в почти всички страни”, заяви Махт пред изданието Business week. В свое изказване, направено в завода на Porsche в Лайпциг, Германия, Махт допълни следното: „По всичко личи, че идва краят на тази негативна тенденция”.

Финансовото състояние на Porsche бе доста нестабилно по време на кризата, настъпила след опита на ръководството й да придобие Volkswagen. След като от Porsche загубиха тази битка, двата автомобилни производителя бяха принудени да се слеят, за да се получи по-положителен финал на сделката.

За Porsche това би осигурило благосъстояние в дългосрочен план, освен ако споразумението не се провали. Чрез споделяне на технологии с други марки на Volkswagen от Porsche ще могат да намалят разходите по производството на коли. Това е впечатляващо, като се има предвид, че понастоящем спортните им модели реализират едни от най-високите печалби в своя сегмент.

Второто поколение на Porsche Cayenne бе представено на автомобилното изложение в Женева през миналия месец, като тогава от компанията показаха на заинтересованите богат избор от двигатели, включително и хибридна система. Моделът е достатъчно икономичен, а цената му в Германия стартира от 55 431 евро.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини