Изборният ден в област Кърджали приключи,в РИК внесоха 15 жалби

Изборният ден в област Кърджали приключи, няма секции, продължаващи да работят, обяви председателят на Районната избирателна комисия Беркант Барзат.

Той допълни, че първите секции вече са пристигнали и това традиционно са подвижните такива. 

„Там не очаквам да има грешки. Грешки очакваме да има в комисиите, където има по-голям брой избиратели“, каза Беркант Барзат.

Общо 15 са подадените в изборния ден жалби, като в повечето случаи те са определени като неоснователни. Основно предметът е агитация от страна на кметове на населени места, кметски наместници, застъпници. Последната жалба е малко по-различна и тя е, че секцията е приключила по-рано и е започнал процес по борене на бюлетини, обясни Барзат, като допълни, че не е установено твърдението.

В област Кърджали право на глас имаха 269 805 избиратели, според избирателни списъци. Те гласуваха в 541 секции, 40 от които подвижни. В 10 от тях имаше проблеми с машините, като грешна дата, разпечатване на празни разписки или такива, в които вотът не се чете. Уведомени бяха представителите на „Сиела норма“ и до преминаване изцяло на гласуване с хартиени бюлетини във въпросните секции не се стигна.

Народните представители в Многомандатния избирателен район са петима, а кандидатите бяха 114 от 28 партии и коалиции.

БТА

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини