Оставиха в ареста мъж, задържан с 28 пакета марихуана в резервоар на кола

    38-годишният Атанас Паскалев от плевенския град Левски бе оставен в ареста за опит за контрабанда на 8.680 кг марихуана за 138 880 лева. Това реши днес съдия Анна Петкова от Окръжен съд – Хасково днес.

    Мъжът е бил задържан на 23 октомври 2024 г. на ГКПП „Капитан Андреево“. Той пътувал с лек автомобил, в чийто резервоар е открит наркотика, разпределен в 28 пакета.

    При разглеждане на мярката му за неотклонение магистратът прецени, че може да се направи обосновано предположение, че именно той е автор на деянието, за което е привлечен като обвиняем. Липсата на предходни осъждания, семейното положение и наличието на постоянен адрес на обвиняемия не са го възпрепятствали да извърши престъплението и според съда няма основание да се счита, че тези обстоятелства ще го възпрат да се укрие. С тези мотиви той бе оставен в ареста. Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив на 31.10.2024 г. от 10 часа. Предвидено е наказание от 10 до 15 г. затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини