Започна специализирана операция на територията на ОДМВР-Кърджали

Специализирана операция за опазване на обществения ред, противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите и осигуряване на безопасно движение по пътищата започна днес на територията на ОДМВР-Кърджали. Включени са сили на Криминална, Икономическа, Охранителна полиция и на Зоналното жандармерийско управление в Кърджали. Проверки се извършват в заложни къщи, валутни бюра, офиси за бързи кредити, търговски обекти и на лица, които разполагат с финансов ресурс за възможно неправомерно въздействие върху вота на гражданите в полза на определени политически сили. В хода на операцията са изградени 3 контролно-пропускателни пункта на територията на РУ-Крумовград, в ранните следобедни часове такива ще има на входа, на изхода и на стадиона в Момчилград.

             До момента в ОДМВР-Кърджали са постъпили 17 сигнала, свързани с изборния процес, 8 от които за купуване на гласове, за натиск и заплахи за гласуване за определена политическа сила. По 14 от преписките работата е приключила, материалите са изпратени в прокуратурата. Вчера се докладвани материали в прокуратурата по извършена проверка след сигнал за купуване на гласове в една от общините в областта. По същия случай на 2 лица са съставени протоколи с предупреждение по Закона за МВР. До настоящия момент  14 са съставените протоколи от такъв характер.

    Към 14 часа в рамките на специализираната операция на територията на ОДМВР-Кърджали са подадени три сигнала, свързани с престъпления срещу политическите права на гражданите. Извършват се проверки по случаите. В хода на операцията са проверени 34 обекта – заложни къщи, хранителни магазини, валутни бюра, пунктове за цветни метали, игрални зали, 210 моторни превозни средства и 270 лица. Съставен е един протокол с предупреждение по сигнал за престъпление срещу политическите права на гражданите. По ЗДвП са съставени 45 фиша и 1 акт по Закона за българските лични документи. Действията на полицията продължават.          

         

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини