Анета Георгиева за околовръстния път на Кърджали: Липсата на желание и политическа воля бавят развитието на проекта

Правителствата на ГЕРБ имаха 10 години да направят пътя, но не го направиха, казва кандидатът за народен представител от „Възраждане“

Анета Георгиева, втори в листата на „Възраждане“ за народни представители от област Кърджали, отправи остри критики към местната и изпълнителната власт за забавянето на дългоочаквания проект за околовръстен път на Кърджали. Според нея липсата на желание и политическа воля за осъществяване на проекта е очевидна и води до сериозни затруднения за града и региона.

„Вижда се, че местната власт няма намерение да реализира проекта. През годините са бавени процедурите за отчуждаване на терени, което бави и реализацията“, заяви Георгиева в интервю, посочвайки конкретни примери за административни пречки, които продължават да спъват проекта.

Тя подчерта, че правителствата на ГЕРБ в продължение на десет години са имали възможността да завършат проекта, но не са го направили. „Към днешна дата част от нужните документи са с изтекъл срок на действие и е нужно да се вадят наново, което е бавна и тромава процедура.“, добави Анета Георгиева.

Според нея, освен че проектът за околовръстния път е забавен, не се търсят и алтернативни решения за проблемите с трафика в Кърджали и отбеляза, че сериозното транспортно натоварване в града се отразява негативно както на жителите, така и на бизнеса.

Кандидатът за народен представител коментира и други ключови проблеми, които стоят пред област Кърджали, включително необходимостта от създаване на нови добре платени работни места чрез насърчаване на бизнеса с помощта на преференциални политики. 

Туризмът също е отрасъл, който според Георгиева трябва да бъде развит в региона. „На туризма трябва да се наблегне и развие в региона чрез оптимален мониторинг и по-широка информираност и реклама за историческите, културни и природни забележителности в област Кърджали“, подчерта тя, добавяйки, че туристическото развитието би допринесло значително за икономическото развитие на региона и осигуряването на заетост за местното население.

„Развитието на туризма ще даде икономически възможности на местното население и ще привлече повече инвестиции“, допълни Георгиева, призовавайки за по-активна политика в тази насока.

Възраждане е с номер 12 в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини