Деца от Хасковско с награди от националния конкурс „С очите си видях бедата“

Изображение 1 от 4

    Деца от Хасковска област са сред наградените в националния конкурс за рисунка „С очите си видях бедата“, организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

    Това са 8-годишната Елена Хаджиева от хасковската школа „Колорит“ към читалище „Заря“, 14-годишната Деница Георгиева от ЦСОП „П. Р. Славейков“ в Харманли и 15-годишната Яна Георгиева от ПГССИ „Христо Ботев“ в Свиленград.

    До финалния етап бяха допуснати 580 творби на деца от 6 до 18-годишна възраст, като 33 от тях бяха наградени вчера на церемония в Национален дворец на децата, съобщиха от ГДПБЗН. Проявата бе посветена на Международния ден за намаляване на риска от бедствия и тазгодишната му тема бе „Ролята на образованието и предоставяне на възможност на младите хора за бъдеще без бедствия“.

    Официални гости на събитието бяха Любомир Йосифов – зам.-министър на вътрешните работи, д-р инж. Мирослав Маринов – зам.-министър на земеделието и храните, главен комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН, главен комисар Николай Николов – директор на ГДЖСОБТ, Татяна Досева – директор на Национален дворец на децата, акад. Христо Григоров - д-р х.к., председател на Български червен кръст.

    От 2018 г. ГДПБЗН организира благотворителна продажба на картините от конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“, като средствата от закупените картини се даряват за подпомагане на децата на загинали или пострадали при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и спасители.

    Конкурсът е една от основните дейности на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ по обучение на подрастващите. Целта му е чрез изобразителното изкуство учениците да повишат информираността си за рисковете от бедствия и пожари и начините на поведение и действие при тях.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини