Инж.Юсеин Ахмед:Повече от всякога Кърджалийска област се нуждае от инвестиции в индустрията,здравеопазването и образованието!

  Повече от всякога Кърджалийска област се нуждае от инвестиции в индустрията,здравеопазването и образованието.Само така образованите и можещи жители на региона могат да останат тук в Родината си.Автентичното ДПС вижда в това ключа към просперитета на Източните Родопи.Това сподели за Кърджали бг вести кандидатът за народен представител от листата на коалиция Алианс за права и свободи за Девети Кърджалийски многомандатен район инж.Юсеин Ахмед.Той подчертава,че констатациите му се основават на дългогодишния опит в местната власт.

  Инж.Юсеин Ахмед е роден в Кърджали през 1975 г. и милее за града.Завършва Техникума по електротехника и електроника.Дипломира се като магистър в Техническия университет в София със специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане”.Магистър по икономика от УНСС,филиал Хасково.Има юридическа правоспособност от Бургаския свободен университет.

Целия  трудов път на инж.Юсеин Ахмед е свързан със Столицата на Източните Родопи.Стартира като педагог.Работи в „Български информационни технологии” АД.Има стаж като главен енергетик във „Формопласт”АД.

 В местната власт инж.Юсеин Ахмед е от 2012 г.В продължение на  3 години е зам.кмет на Кърджали с ресор „Общинска собственост и икономическо развитие”.От 2016  до 2019 г. е зам.-председател на Общинския съвет.От  2019 до 2023 г. е председател на местния парламент в областния град.

  Работих и ще работя за индустриализацията на града и региона.През последните години промишленото производство измести селското стопанство в Източните Родопи.Младите хора искат да работят във високотехнологични предприятия за да останат по родните си места.Затова привличането на инвестиции в промишлеността е основният ми приоритет,споделя инж.Юсеин Ахмед.За целта обаче се изисква развита пътна инфраструктура.Основополагащ обект е околовръстното шосе на Кърджали.

  Индустрията се нуждае от подготвени кадри,затова и развитието на Кърджали като университетски град също е приоритет за инж.Юсеин Ахмед.Той проявява загриженост и съдейства  докато е в местното самоуправление за създаване на условия за изграждането на високотехнологична болница с Медицински университет и привличането на Медицински колеж за подготовка на медицински сестри.

  Като общественик инж.Юсеин Ахмед е непрекъснато сред хората от региона.Той споделя,че в момента избирателите са много объркани.От месеци се насажда страх сред тях.От 20 години съм в политиката,но толкова тежка ситуация не познавам.Упражняват се репресии от страна на държавни и общински институции.Хората ги оприличават на ситуацията отпреди 1989 г.Кметът на Кърджали заплашва и уволнява.Брои за избиратели само тези,които го подкрепят,споделя инж.Юсеин Ахмед.Недопустимо е за правова държава общинския кмет,който е и водач на листа, да заплашва кметовете на населени места,че ако селата им не го подкрепят вратата на Общината ще бъде затворена за тях.

  Инж.Юсеин Ахмед е убеден,че автентичното ДПС под ръководството на почетния председател д-р Ахмед Доган ще върне нормалността в държавата.Моделът Пеевски на заплахи,натиск и репресии ,както в национален план ,така и в регионален ще остане в миналото.Да се освободим от страха и да отидем да гласуваме за да отървем обществото ни от Пеевски , за национално съгласие.Очаквам останалите партии в страната да ни подкрепят,изрази увереност инж.Юсеин Ахмед.

 За него Движението за права и свободи е кауза и ще остане винаги верен на нея.С гордост сочи,че е член на ДПС от 1999 г.Постъпва в местния съвет на с.Опълченско,община Кърджали.През 2003 г. става негов председател. От 2010 до 2024 г. е член на Общинския съвет на ДПС в Кърджали.В периода 2020-2024 г. е член на Областния съвет на ДПС в Кърджали.Избиран е за общински съветник пет мандата.Кандидат за народен представител от ДПС за 45,46,47,48 и 49 Народно събрание от 9 МИР.

Текст и снимка:Георги Кулов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини