Срамно 0:5 за националите в Северна Ирландия

Българският национален отбор по футбол загуби с 0:5 гостуването си на Северна Ирландия в мач от турнира Лигата на нациите. Макар това да бе първо поражение под ръководството на селекционера Илиан Илиев, специалистът пое пълната отговорност за събитията, случили се на „Уиндзор парк“ в Белфаст.

„Акцентът преди мача беше, че трябва да отговорим на агресията на домакините, но не го направихме и видяхте какво се получи. Ние като треньори не сме успели да ги убедим. Атмосферата, която се създава тук, е такава, че ако не сме на нивото на домакините ще последва това, което ни се случи. Това е моя вина, че не сме успели да играем както трябва.

Не искам да се деля от отбора. Аз съм най-виновен за това, което се случи. Следващите два мача ще бъдат най-решаващи заза бъдещето ми като национален треньор", заяви специалистът, който съвместява задълженията си като национален селекционер с тези на треньор на Черно море.

На терена на „Уиндзор парк“ българските национали се представиха крайно неубедително, като липсата на редица важни играчи като Илия Груев, Фабиан Нюрнбергер и Алекс Петков бе само част от проблема. Играчите на Северна Ирландия се възползваха максимално от пропуските на Виктор Попов и Живко Атанасов и още до почивката водеха с 3:0 след два гола на Айзък Прайс и автогол на вратаря Димитър Митов.

„Лъвовете“ имаха възможност да се върнат в мача с късна дузпа през първата част, но удара на Кирил Десподов срещна гредата. След паузата картината не се промени и Прайс, заедно с резервата Джош Мадженис оформиха крайното 5:0, като още едно попадение в българската врата, дело на Дион Чарлс, бе отменено поради засада.

Срещата се явява и изравнена рекордна победа в историята на Северна Ирландия, като България се присъединява към Кипър (1971) и Фарьорски острови (1991) в списъка на държавите, получили 5 чисти гола от нея. Единственият положителен момент от вечерта е факта, че в другия мач от групата Беларус и Люксембург завършиха при равенство 1:1.

В момента начело на група 3 в лига С е Северна Ирландия със 7 точки, следвана от Беларус с 6, България с 5 и Люксембург с 2. В оставащите 2 мача гостуваме в Люксембург и сме домакини на Беларус, така че теоретично шансове за първото място и изкачване в лига В съществуват.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини