Звездите и техните гурута в диетите

На звездите им е лесно – имат си диетолози, които се грижат специално за диетите им, измъкват бисквитите от ръцете им и ги водят право във фитнес салона. За обикновените хора остава вариантът да упражняваме волята си, така че нека поне надникнем в методите на някои звездни гурута, които поддържат телата на не една и две световни знаменитости.

Мат Амсден е пионер в суровоядството, което представлява диета включваща консумиране само на сурова храна. Ако организмът ви се справя с липсата на готвена храна, ще подобрите кръвообращението и метаболизма си значително. Просто този метод не е подходящ за всеки тип организъм, но явно Сюзън Сарандън, Шер и Алиша Силвърстоун са съгласни на тази сурова (буквално) диета.

Ето и какво включва режимът на г-н Амсден: първо правило – йога, второ правило – още йога! Освен йогата, трябва и да се хапва нещо и това са разбира се, сурови неща, много течности (супи, фрешове, сокове и т.н.) и много много зелени зеленчуци. Тази диета е изключително пречистваща за организма, но за да не се разваля естественият баланс на организма, са нужни и протеини и мазнини, които се набавят от семена и ядки. За да не стигате до крайности, за подобен вид режим е необходим специалист, който да ви състави специална диета за организма ви.

Личният диетолог на Пенелопе Крус, Анджелина Джоли, Ума Търман, Рийз Уидърспуун, Чарлийз Терон и Джесика Симпсън е бивша анорексичка, така че знае много добре какво означава балансирано хранене.

Съветите на Джаки Келър: Мислете за храната като за ваш приятел; хранете се балансирано. Нека има поне 5 порции плодове на ден и още толкова – зеленчуци, също така протеини, но избягвайте маслото, мазните храни и белия хляб. Не забравяйте да се движите всеки ден по малко поне, хапвайте риба и избягвайте захарта.

Ричард Джорла е професионален танцьор и диетолог на звезди като Кармен Електра и Дженифър Лопес. Неговите методи са балансирано хранене с много танц и гирички от време на време. Неговите съвети: повече вода, по-малко сол и захар! Не спирайте да се движите всеки ден, танцувайте, използвайте стълбите, не асансьора. За закуска похапвайте пълнозърнести храни и протеини (млечни произведения, яйца, шунка), за обед и вечеря – зелени зеленчуци, по-малко въглехидрати и протеини. През деня може да запълвате времето със сурови ядки, моркови, ябълки, много течности.

Всеки организъм е различен, така че няма универсална диета. Но затова пък добрата стара формула "движение и балансирано хранене" работи за всички. И не забравяйте, че колкото повече пеша вървите, толкова по-често ще можете да си позволявате любимото шоколадово десертче. А сега – нагоре по стълбите!

Източник: arenabeauty.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини