Пиян шофьор с над 3 промила предизвика катастрофа в Смолян /ОБНОВЕНА/

Пиян до козирката шофьор тази вечер блъсна кола на едно от най-оживените места в Смолян, съобщават читатели на "СмолянБгвести". Инцидентът се е случил на паркинга до т.нар. „Мадански блок“. Очевидци разказват, че на място е пристигнала полиция. Тестът с дрегер на шофьора, причинил катастрофата, е показал над три промила алкохол. Униформените са свалили регистрационните номера на автомобила му. В социалните мрежи смолянчани изразяват възмущението си от случилото се. Те допълват, че се е разминала огромна трагедия, тъй като пияният е шофирал по основния булевард на града. В близост до мястото на инцидента вечер се събират десетки млади хора заради заведенията наоколо. Много хора също чакат на автобусната спирка, която е непосредствено до паркинга. 

Тази сутрин от полицията потвърдиха за инцидента. На 8 октомври, около 18:00 часа, на паркинг на бул. "България" в гр. Смолян, е възникнало пътнотранспортно произшествие с леки материални щети. На място е изпратен полицейски патрул, който е установил, че 57-годишен смолянчанин, водач на лек автомобил "Шевролет Авео", е шофирал след употреба на алкохол. При извършен тест с техническо средство е измерена концентрация на алкохол от 3.04 промила в издишания въздух.

Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР, а по случая е образувано бързо производство.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини