Поетесата от Кърджали Христина Въчева със свои стихотворения в 15-я юбилеен Алманах Нова Българска Литература

Изображение 1 от 4

             Излезе от печат 15-ия юбилеен Алманах Нова  Българска Литература  Поезия 2024 година на авторитетната Фондация „Буквите“. Той е най-представителната извадка от стихове, дали израз на поетичните вълни в българската литературна среда през тази година.Тук основното ударение е поставено върху традиционната поетична практика, върху единството от рима, стъпка и идея, върху майсторството да се предаде смисъл в мерена реч. Стихотворенията, поместени в Алманах Поезия 2024  са дело на перото на 69 автори и са разположени на близо 600 страници. Сред тях е и поетесата от Кърджали Христина Въчева, която от 9 години живее в Германия. В своите пет стихотворения: „Горда съм“,“ Моята душа“, „Нима е лудост, Господи? “, „Една разходка“ и “Прегръщам бабиния свят“ тя доказва своята тракийска сила и родопска красота като жена, достойна за „благослова на звездите чак до небесата“, уважението към славните български  традиции, духовни ценности и народопсихология, разкрива органичната си връзка с природата и нейните чудеса.

    Авторката е спечелила признание и в алманасите Нова Българска Литература Поезия през 2022, а през 2023 – с проза в същия Алманах.

    Отличена е многократно в национални и международни конкурси и фестивали :  България, Чикаго, САЩ, Израел и Хамбург, Германия.

    Да ѝ пожелаем успех и за в бъдеше!

    Т. Недялкова

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини