Миглена Тянкова подаде оставка като и.ф. председател на Окръжен съд – Хасково

Съдия Миглена Тянкова подаде оставка като изпълняващ функциите председател на Окръжен съд – Хасково. Тя бе начело на институцията два мандата, но остана още на ръководната длъжност за повече от 2 години, тъй като не избран титуляр, въпреки проведените конкурси.

„Това решение го обмислях много отдавна, още при провалянето на предходната процедура за председател на Окръжния съд. Днес си направих най-големия подарък за рождения ден – да подам оставка заради себе си и най-вече заради децата ми. Смята, че повече от 2 години като изпълняващ функциите председател няма какво повече да направя за този съд и за този съдебен район. Не мога да нося отговорност за провалените процедури до момента. Вчера беше поредното изслушване на кандидатите, което отново се провали и се отложи за 5 ноември, което намирам, че е един неразумен срок. Смятам, че е редно да бъде назначен друг, изпълняващ функциите. Всеки трябва да си тръгне тогава, когато реши. И смятам, че всеки трябва да си тръгне с достойнство“, коментира съдия Тянкова пред eTV. Тя допълни, че е заявила желание да бъде преназначена като редови съдия в Окръжен съд – Хасково. Тя е категорична, че в случая не е имало натиск при взимане на решението й.

„Някои го приеха тежко, за други да е било подарък

Предстои Висшият съдебен съвет да приеме оставката й, което трябва да бъде гласувано на 8 октомври. Съдийската колегия трябва да избере временно изпълняващ функциите председател до избора на титуляр.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Но
    Нормално
    8 -1
    18:31, 2 окт 2024
    Редовия взема бакшиши а Председателят.....от трите най-дългото!
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини