„Последната“ песен на Beatles прозвуча за първи път на живо

Paul McCartney изпълни песента на Beatles „Now And Then“ на живо за първи път.

Музикалната легенда представи композицията на концерта си в Монтевидео, Уругвай, на 1 октомври. Изпълнението отбеляза първата вечер на турнето му „Got Back“, което ще продължи в Южна Америка и Европа през следващите седмици.

Изпълнението беше очаквано от феновете, след като в понеделник McCartney изсвири песента по време на саундчек.

„Now And Then“ беше издадена през ноември 2023 г. и беше описана като „последната“ песен, която ще бъде споделена от четворката на Ливърпул. В нея, благодарение на малко помощ от изкуствения интелект, участват и четиримата членове Beatles - McCartney, Ringo Starr и покойните George Harrison и John Lennon. 

На шоуто в Уругвай песента беше под номер 19 в богатия сетлист на музиканта от 37 песни. Той я представи след „Here Today“, която посвети на своя покоен колега от групата John Lennon. Певецът, текстописец и басист изпълни песента, седнал зад пиано, докато на екрана зад него вървяха кадри от режисирания от Peter Jackson музикален видеоклип. 

Сред другите акценти в откриващата вечер на турнето „Got Back“ бяха изпълнение на „My Valentine“, посветено на съпругата му Nancy Shevell, изпълнение на „In Spite Of All The Danger“ от Quarrymen (групата, която по-късно се превръща в Beatles), „Something“, посветена на George Harrison, и „I’ve Got a Feeling“, изпълнена като виртуален дует с Lennon.

Останалата част от сета се състоеше от най-големите хитове от Beatles, Wings и соловата кариера на McCartney. Вечерта започна с изпълнение на „A Hard Day’s Night“ и завърши с парчето „The End“ на Beatles от албума „Abbey Road“ от 1969 г.  

Източник: magic.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини