Задържаният за грабеж хасковлия похарчил парите за наркотици и хазарт

    Дързък грабеж бе извършен в Хасково в събота вечерта. Потърпевшата е 73-годишната Стоянка Демирева, живееща в блок на булевард „Васил Левски“ в областния град. Около 21 часа тя се е прибирала в дома си и говорела по телефона със сестра си. Навеждайки се да отключи входната врата, била нападната от непознат мъж. Той я избутал и й издърпал портмонето, което тя носела под мишницата си. В него имало 165 лева и лични документи. Жената посочва вида на банкнотите – една петолевка, една десетолевка и три петдесетолевки.

    „И той дърпаше, и аз дърпах, но той измъкна портмонето и избяга“, разказа Стоянка пред Haskovo.net и eTV.

    Жената се развикала за помощ. Запазила самообладание и дори тръгнала да гони нападателя, но не успяла да го настигне. Излезли съседи, които чули виковете за помощ, дошли и нейни близки. Бил е подаден сигнал на спешния телефон 112 и от полицията веднага започнали издирване. Стоянка дала описание на грабителя – млад, не много висок и слаб. Обяснила и с какво е бил облечен. Служителите на реда тръгнали по следите му и бързо го открили. Установено е, че с част от парите от грабежа, нападателят си е купил наркотици, а останалата сума вложил в игрална зала.

    „Близо час след грабежа, полицаите показаха портмонето ми, което вече бяха открили“, каза потърпевшата. Намерено е в дома му на улица „Ятак“ в хасковския квартал „Република“. Майката на нападателя останала изумена от постъпката на сина си. Тя събрала пари от съседи, които възстановила в полицията. Предстои откраднатите пари и вещи да бъдат върнати на хасковлийката.

    „Много благодаря на полицаите, на комшиите, на племенника и жена му, които дойдоха веднага“, каза Стоянка, която е пенсионерка от 21 години, но продължава да работи като шивачка в местна фирма. Благодарна е, че при грабежа се е разминала без сериозни телесни травми. Категорична е, че извършителят трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона с цел да се предотвратят подобни инциденти, които в някои случаи могат да завършат и с убийство.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Хи
      Химената
      10 -5
      15:28, 1 окт 2024
      За наркотиците няма да пискате , че Бойко Методиев Борисов трепи за такива неща ! Внимавайте ! Бъркате му в чекмеджето .
    • 2
      Хи
      химера
      2 -19
      15:47, 1 окт 2024
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини