Концерт-спектакълът „Световното кино в музика“ с премиера в Радомир

Концерт-спектакълът по проект на Хилда Казасян - „Световното кино в музика“, ще събере почитателите на филмовата музика в Радомир на 28 октомври, в залата на Народно читалище „Напредък 1895 г.", съобщиха от общинската администрация.

В програмата му ще прозвучат мелодии от филмите „Флашданс“, „Хубава жена“, „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, филмите на Чарли Чаплин („Модерни времена“) и много други, с изцяло нов аранжимент, създаден специално за проекта от Христо Йоцов.

На сцената освен Плевенска филхармония, под диригентството на Борислав Йоцов и солистите Хилда Казасян, Теодосий Спасов и Васил Петров, ще бъдат и едни музикантите: Живко Петров - пиано, Христо Йоцов - барабани, Димитър Карамфилов - контрабас, Михаил Йосифов - тромпет.

За още по-силно въздействие на концертите е вплетена и мултимедия, подготвена от Васил Къркеланов, казват от екипа на Казасян.

Първата част на проекта на Хилда Казасян - „Да послушаме кино“, включваше едни от най-популярните теми от български филми.

Концерт-спектакълът „Световното кино в музиката“ ще бъде представен дни след Деня на града. По традиция празникът се отбелязва на 26 октомври (Димитровден). Заради предстоящите парламентарни избори и съвпадането на датата с деня за размисъл тържествата ще проведат ден по-рано - на 25 октомври.

 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини