Какво ще ни предложи през октомври димитровградският театър

Общински драматичен театър "Апостол Карамитев" обяви своята програма за месец октомври. На сцената на театъра ще могат да се видят както театрални постановки, така и концерти, спектакли и разбира се детски представления. Началото се поставя на 4 октомври в 19:00 часа   с концерт –спектакъл   „Кръстопът на танца“ на Общински център за танцово изкуство „Галаксико“. На сцената ще гостуват  още пет танцови формации от страната, които ще представят своите диамантени танцови изпълнения, които включват образци от класическия балет.
На  7 октомври  от 19:00 часа обичаният актьор и певец Руслан Мъйнов ще потопи зрителите в „Музиката на Италия“. Ще прозвучат  любими песни от фестивала "Сан Ремо", най-големите шедьоври на Росини и Маскани и други под диригентството на Левон Манукян.
На  16 октомври  от 19:00 часа любителите на театъра ще могат да гледат постановката  „Иконите спят“  - театрален спектакъл за последните месеци от живота на Гео Милев в неговото най-близко обкръжение. Една постановка на Драматичен театър „Гео Милев“ – Стара Загора за безусловната вяра в Свободата.

През октомври екипа на театъра не е забравил и най-малки зрители. За тях на сцената на ОДТ „Апостол Карамитев“ идва  „Чорапкова приказка“  на Държавен куклен театър Стара Загора. Децата ще получат отговор на важния въпрос – защо не искам да си нося чорапите…? Куклената постановка ще се играе на  19 октомври, събота от 11:00 часа. 

Вълнуващата програма ще продължи с постановка с участието на едно от популярните имена в театъра – Мая Бежанска, която ще представи пиесата „Козата, която свири на акордеон“.  Това ще се случи на 22 октомври   от 19:00 часа. Автор на постановката е Елин Рахнев, а пиесата разказва за живота на актриса от малък театър, която от 25 години играе една и съща роля. Един ден тя решава да промени изцяло кариерата и живота си. Въпросът е дали ще успее. Месецът на музиката ще има един достоен завършек и в театралния салон на театъра в Димитровград с един незабравим концерт на Хилда Казасян. На 29 октомври от 19:00 часа, Хилда, заедно с Теодоси Спасов, Васил Петров и Плевенската филхармония ще представя концерта  „Да обичаш Гершуин“. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини