Google пусна финалната бета версия на Android 15. Какво е новото и кога е дебюта

Google най-накрая представи своя фирмен Android 15 Beta 4, който се тества и представлява най-новата версия на операционната система. Следващият етап ще бъде пускането на вече напълно стабилната операционна система Android15, която ще бъде инсталирана на всички носими устройства.

Ето какви функции ще получите

Ето списък с промените в Android 15 Beta 4, който включва следните точки.

  1. Актуализиран подраздел на настройките, наречен „Системна диагностика“. Позволява ви да извършвате диагностика на екрана и сензорния слой, устройството и батерията. В допълнение, новата функция ще дава възможност за диагностициране и на друго устройство.
  2. Функционалност „Оптимизиране на зареждането“, чието активиране ограничава зареждането на батерията до 80%. Това ограничение има положителен ефект върху живота на батерията.
  3. В Beta 4 вече няма PNG файл с шрифтове, отговорен за емоджитата. Този стар формат изглежда е премахнат завинаги от разработчиците.

Освен това в новата версия на Android беше коригиран и проблемът с „надраскването“ на смартфоните Pixel при нулиране на настройките, а също са коригирани и други грешки в различни елементи на операционната система.

Android 15 Beta 4 в момента е в етап на стабилност на платформата. Това означава, че програмата се характеризира със състояние Platform Stability, но все пак получава някои малки корекции за оптимизиране на редовните приложения.

Трябва също да се отбележи, че Android15 в конфигурацията за масов дебют ще има:

  • защитена секция за софтуер „Лично пространство“, която може да бъде блокирана;
  • собствена поддръжка на сателитна комуникация;
  • архиватор на приложения;
  • нов жест „Назад“;
  • актуализирана лента за силата на звука;
  • функция за запазване на двойка работещи програми;

Според компанията-разработчик новата операционна система трябва да се очаква около октомври тази година. Тук трябва да припомним, че в средата на август Google ще представи своя Pixel 9, който, както очакват експертите, вече ще бъде базиран на Android 15.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини