Задържаха мъж, участвал в телефонна измама в Хасково

Хасковските полицаи предотвратиха ало измама за 16 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Мъж е задържан като съпричастен в измамата, станала на 27-и този месец. Тогава в управлението в Хасково е подаден сигнал, че мъж, представил се за лекар, позвънил на стационарния телефон на 85-годишна хасковлийка. По схемата, че неин роднина се нуждае от спешна операции на краката, мнимият доктор й поискал парични средства.

Възрастната жена събрала наличните си 16 000 лева и ги предала на входа на дома си на улица „Стара планина“. След като разбрала, че е въведена в заблуждение, сигнализирала в полицията. В хода на оперативно-издирвателните действия полицаите задържали мъжа от джебелското село Добринци.

Той направил самопризнания и върнал с протокол откраднатите пари. Мярката му на задържане е до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Припомняме, че преди няколко дни чрез бързата реакция на хасковските криминалисти предотвратиха още една голяма телефонна измама по същата схема. Тогава мним прокурор поиска 19 000 лева от хасковлия на 86 години. Парите бяха предадени пред дома му на ул. „Тимок“, но криминалистите хванаха „мулетата“ и спасиха спестяванията на възрастния човек.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини