Комедията "Дакота" гостува на димитровградска сцена

Една от най-добрите трагикомедии на Жорди Галсеран - "Дакота", ще бъде представена за пръв път на сцената на ОДТ „Апостол Карамитев“ – Димитровград на 30 септември 2024г. от 19.00 часа.

Времето и мястото са неопределени. Един мъж препуска с мотора си през дебрите на своите сънища, за да посрещне раждането и смъртта на незаченатото си дете, масов атентат в Дакота, изневярата на жена си и редица други събития, които проеобръщат изцяло представата му за света.

Иполит има отлична и доходоносна професия, жена, която го обича, висок социален статус – всичко, за което един мъж може да мечтае. Той изживява Американската мечта. След травмата на главата, която получава в мотоциклетна катастрофа, Иполит отключва „дарба“, която заплашва да се превърне в проклятие и да разруши целия му живот.

Режисьор на постановката е Петър Петров - Перо, композитор - Добромир Кисьов, сценографията е дело на Никола Колев, а преводът е поверен на Нева Мичева. В ролите участват Веселин Петров, Майа Тинкова, Боян Петров, Нено Койнарски. Продуценти на постановката са Продуцентска къща "Гръм и Тряс" в копродукция с YALTA ART ROOM. Гостуването се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура по програма "Разпространение". 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини