Григор: Това е нещо, което правя за цяла България

    Единственият българин в тенис елита Григор Димитров даде пресконференция, заедно с Новак Джокович в 14 часа днес преди големият сблъсък от 20:00 часа в Арена София.

    Ето какво сподели Григор:

    Григор Димитров сподели своите мисли преди дългоочаквания благотворителен мач с Новак Джокович в „Арена София“. Той изрази вълнението си не само заради възможността да се изправи срещу най-добрия тенисист в света, но и заради благородната кауза, която двамата подкрепят.

    „Винаги съм искал да покажа какво правя, да дам повече от себе си и да помагам на децата в неравностойно положение. От малък съм мечтал да дарявам и сега поводът е идеален. И двамата се събрахме за тази цел и ще дадем всичко от себе си. Надявам се това да е началото на много силна кауза," каза Григор преди мача.

    По повод физическото си състояние, Димитров добави: „Чувствам се по-добре след контузията. Това е спортът – не знаеш кога и какво може да се случи с тялото ти. Подготвях се максимално, но много мачове, пътувания и смяна на часови зони оказаха своето влияние. Играя много добър тенис последните две години и имам по-високи изисквания към себе си, но винаги намирам позитивното и продължаваме да работим за още по-добри резултати."

    Димитров подчерта колко е важен този момент за него като българин: „Това е нещо, което правя за цяла България. Много се вълнувам, винаги съм искал тенис на световно ниво в страната ни. Новак е тук, а той е най-добрият. Това е един от най-важните ми моменти като българин."

    Относно мача, Григор завърши: „Не е лесно да играеш такъв мач – хем искаш да покажеш всичко от себе си, хем да има хубави разигравания за публиката. Нека всички се насладим на една прекрасна вечер."

    Мачът ще се проведе тази вечер, а феновете очакват сблъсък, който ще остави трайни спомени.

    „Мачът ни на Уимбълдън ме научи на много повече неща от победата ми в Мадрид. Това много ми помогна в следващите години, върху какво да работя и какво да подобрявам като играч срещу най-големите в спорта."

    Григор сподели, че след този благотворителен двубой му предстоят важни турнири: „Следващият ми турнир е Laver Cup, после Пекин, Шанхай, а в зависимост от физическото ми състояние, може да играя и други турнири. Целта е финалният Мастърс на осемте най-добри."

    Що се отнася до Купа Дейвис, той призна: „Не съм имал досег с момчетата от отбора напоследък. Бях много натоварен в последните седмици да се грижа за тялото си и за организацията на този мач. Нашите момчета трябва да работят за да се подобряват."

    Григор категорично отрече предположенията за евентуално сбогуване с българската публика: „Мачът няма как да е сбогуване. Далеч съм от всякакво сбогуване. Нека гледаме позитивно на този повод и се радваме на момента, защото ще има още такива събития."

    На въпрос дали двамата с Джокович са уговорили мача, Григор отвърна със смях: „Уговорили сме какво ще правим след мача!"

    Димитров сподели още, че се надява да организира още подобни събития с големи звезди в тениса: „Много искам да направя още такива мачове, но не зависи само от мен. Надявам се да продължим да правим такива неща."

    Завършвайки, той акцентира на важността на фокуса и постоянството: „Това е една от най-успешните ми години откъм постоянство и мачове, и това ми дава още по-голяма цел за следващите години. Критици винаги ще има, дори Джокович има, но тези неща не ги мисля – фокусирам се върху себе си. Тенисът е индивидуална игра."

     

    Източник: gong.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Се
      Серена Уилямс
      1 0
      21:14, 17 сеп 2024
      Гриша помниш ли как ми чешеше вълната на гърба ? Покани ме и мен в Хасково.....
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини