Две катастрофи за ден в областта,Полицията със специализирана операция на пътя

На територията на областта са възникнали 2 ПТП:

на 16.09.2024 г. около 09.20 часа на кръстовище в гр.Кърджали, водач на лек автомобил, при маневра завиване на ляво не е пропуснал насрещно движещо се МПС, при което настъпило ПТП. При същото са пострадали водача на първия автомобил и пътник в него. След преглед на място от екип на ЦСМП Кърджали, са освободени;  
на 16.09.2024 г. около 13.00 часа, на път в землището на с.Дюлица, общ.Кирково, водач на лек автомобил изгубил контрол над МПС, напуснал пътното платно и се блъснал в мантинела. При ПТП са пострадали двама пътника от автомобила. Единият от тях е транспортиран от екип на ФСМП Бенковски до ЦСМП Кърджали, където е прегледан и освободен.

Алкохолните проби на водачите са отрицателни. Съставени са АУАН.

     При проведена за времето от 13.09. до 15.09.2024 г. на територията на област Кърджали СПО за подобряване средата за сигурност и безопасността на движение, са проверени 283 МПС, 351 лица, 41 търговски обекта и 26 училищни района. За констатирани нарушения са съставени 7 АУАН и 55 фиша по Закона за движение по пътищата. На водачи са връчени 10 ел.фиша по ЗДвП.

Проверка за декларирани неверни данни по повод издаден електронен фиш за превишена скорост е образувана в РУ – Кирково. Жител на гр.София заявил, че автомобилът му „Шкода“ е бил управляван от жена, а при преглед на снимковия материал е установено, че водачът е мъж.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини