Ротари клуб Кърджали е сред водещите от 86 клуба в страната със забележителни инициативи

      Ротари клуб Кърджали е сред водещите от 86 клуба в страната със забележителни инициативи.Това констатираха на работна среща с ротарианците в Кърджали дистрикт гуверньорът на дистрикт 2482 България проф.д-р Маргарита Богданова и асистент дистрикт гуверньорът на Зона  9  Емил Пашов.Градът ни бе домакин на семинар за млади лидери,в който се включиха ротарианци от цялата страна.

      Клубът бе представен пред проф.д-р Маргарита Богданова от президента Юмер  Юсеин      .За историята му говори един от основателите-арх.Станислав Луков.Той посочи,че Ротари клуб Кърджали е чартиран през 1996 г.Има значими проекти в сферата на здравеопазването и образованието.Негова е инициативата за поставянето на скулптурата на Орфей над града.Активна е международната му дейност.

     Джевдет Адем разказа за един от най-значимите международни проекти-даряването на болницата в Кърджали на ковьози за родилното отделение.През тях са минали над 7000 новородени.

     Успешен в сферата на здравеопазването е и проектът за очни прегледи на деца.Обхванати са 1200 кърджалийчета.Проектът е дело на пастпрезидента Невин Караджа и пастпрезидентът Севдалин Огнянов.Последният подписа договор в Бурса и за доставка на мобилен мамограф.

      Подкрепата на проф.Богданова получи инициативата на ветерана Альоша Синабов под егидата на Ротари България в Кърджали да се провежда национален футболен турнир за деца.Малчуганите да получат екипи и награди от ротарианците и да научат повече за техните обществени инициативи.

      Арх.Станислав Луков представи международен проект с участие на Ротари клуб Кърджали и клубове от Турция и Северна Македония.Той предвижда съвместна проява на млади архитекти от трите страни в подкрепа на градската среда в турския град Айвалък.

     Юмер Юсеин  презентира идеята за създаване на алея на Ротари клуб в Кърджали, в която а се представят досега реализираните в полза на обществото идеи. Той изрази надежда,че сред тях ще бъде готвен от него проект срещу затлъстяването на младите кърджалийчета.

     Текст и снимки:Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини