Златното трио на Езиковата гимназия

Весела, Мария и Калина от ЕГ „Христо Ботев“ са единствените от град Кърджали с Национална диплома - най-високото признание от МОН

За учителя няма по-голямо удовлетворение и доказателство за добре свършена работа от постиженията на учениците. Достоен финал на учебната 2023-2024 година беше състоялата се днес официална церемония в Националния археологически музей за връчването на най-престижното отличие за средношколци.

Министър-председателят Димитър Главчев, Образователният министър Галин Цоков и Министърът на културата Найден Тодоров връчиха национални дипломи на трима възпитаници от ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали. Весела Добрикова, Мария Атанасова и Калина Манева са носителите на най-престижното отличие за постиженията си през годините - отличния успех в дипломите за средно образование и за  пълните шестици на положените държавни зрелостни изпити по български език и литература и по английски език.

По информация на МОН тази учебна година приключва с рекорден брой носители на отличието. 120 са гимназистите с Национална диплома от двадесет и две области на страната, а от област Кърджали лауреатите са четирима - трима от Езиковата гимназия в Кърджали и един от СУ „Никола Вапцаров“ - Момчилград.

Аплодисментите и признанието са достоен финал за прехода на младите момичета от училищния чин към студентската скамейка, където сме повече от сигурни, че  ще продължават все така упорито да се доказват. Противно на очакванията на мнозина, че младите хора заминават да следват в чужбина, две възпитанички на Езиковата гимназия избират родните престижни университети, за да следват медицина и право, а една избира да учи компютърни науки в европейски университет.

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини