Мащабен ремонт в ПГЕЕ „Капитан Петко войвода“, учебния процес ще се провежда в други сгради

Изображение 1 от 2

    Мащабният ремонт на Професионална гимназия по електроника и електротехника „Капитан Петко войвода“ в Кърджали се осъществява чрез Националния план за възстановяване и устойчивост. Той започна със строителни дейности в общежитието към училището.

    “Стартира ремонт както на помещенията в училището така и цялостен ремонт на общежитието, което пък предполага едно малко по-особено започване на учебната година и провеждане на учебния процес в сгради на други образователни институции до приключването на ремонта“, посочи началникът на РУО Кърджали Ангелина Костова.

    Определените за целта училища са Професионалните гимназии по облекло и дизайн и по строителство както и ОУ“Св.Климент Охридски“.

    “Те ще учат там втора смяна. Постарали сме се да бъдат в близост едно до друго училищата, в които ще учат децата, за да може чисто логистично преподавателите да могат да се придвижват от едно място на друго“, допълни още Костова.

    Сградата на Центъра за специална образователна подкрепа „Петър Берон“ ще се използва като общежитие за децата от гимназията по елктроника и електротехника.

    Ремонтът на сградата на училището и общежитието към него е на стойност близо 8 900 000лв.

    Мария Милчева

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини