Българин е замесен в убийството на радиоводещ в Лондон

Българин е осъден в Лондон за съучастие в убийството на турски радиоводещ. 43-годишният Мехмед Корай Алпергин и приятелката му Гьозде Далбудак са били отвлечени през октомври 2022 г. от група мъже. Седем от тях, сред които и българинът, са осъдени преди дни, но се издирват поне още двама, предаде Нова ТВ.

Убийството е свързано с международната престъпност от така наречената „банда на турците“ в Тотман, северната част на Лондон.

Българският гражданин е получил най-малката присъда от замесените - 18 месеца затвор. Единствената му роля е била да заличи следите.

Мъжът е почистил помещението, където е убит турския радиоводещ, който е и собственик и на турското радио в Лондон. Българинът е заличил следите, но е пропуснал няколко капки кръв по една маса, благодарение, на което разследващите успяват да разплитат целия случай. Той е бил заплашван два пъти, заради което му е осигурена охрана.

Прокурорът по делото го описа като човек, който се е занимавал с бояджийство на острова, дошъл през 2011 г., живеел е с приятелката си, с която отглеждали три деца.

Телефонът на българинът е използван за организиране на схемата, но самият той не е присъствал на срещите между останалите замесени.

Те са наели два автомобила, поставили са проследяващо устройство на колата на радиоводещия, докато той е с приятелката си в ресторант. Именно след вечерята Алпергин и приятелката му са отвлечени от паркинг и натъпкани в бял бус.

Откарани са в старо помещение на бивш бар край стадиона на Тотман, където в продължение на два дни радиоводещият е измъчван, а приятелката му е била заключена в тоалетна.

Общо 94 различни наранявания са открити върху тялото на Алпергин. Той е бил намушкван, заливан с гореща вода и душен. Тялото му било увито в килим и изхвърлено в гора край Есекс, където минувач го открил.

Повечето от арестуваните твърдят, че не са участвали в изтезанието на радиоводещия. Някои от тях са били проследяваща група, други са изгорили автомобилите, с които е извършено престъплението.

Общото между обвинението е, че са от бедни семейства, не са достатъчно образовани или имат ниска интелигентност.

Появиха се твърдения, че осъдените са само извършители на убийството, а поръчителите са в чужбина и се предполага, че също са турски граждани.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини