БСП в съда на 9 септември - ВКС решава Зафиров или Нинова

Решение на Върховния касационен съд (ВКС) се очаква днес, за да стане окончателно ясно кой може да представлява БСП в Централната избирателна комисия (ЦИК) и да регистрира партията за предстоящите избори. Срокът за това изтича след два дни.

Корнелия Нинова, която подаде оставка през юни и бе изключена от Националния съвет, продължава да е председател по документи. „Изключена съм от орган, който няма право да го прави – Националният съвет. Председател съм на БСП, защото такъв е законът“, твърди Нинова.

Атанас Зафиров, когото пленум избра за временен председател, не е вписан в регистъра на политическите партии, защото решението се обжалва от Крум Дончев, също изключен от БСП преди дни, обжалва решението на СГС да заличи Нинова. В момента изключени от БСП са и двамата упълномощени от нея да регистрират БСП за изборите - Георги Свиленски и Иван Ченчев. Те обаче също отхвърлят отстраняването си с мотива, че на НС е имало хора, които не са членове, но са гласували.

В четвъртък от „Позитано“ 20 разпространиха съобщение, че Административен съд - София-град, е потвърдил решението на ЦИК, с което изпълняващият функциите председател Атанас Зафиров е вписан като представляващ страта коалиция „БСП за България“. Това решение не се отнася за бъдещи коалиции, контрират от лагера на Нинова.  

Последната дума има ВКС, по ирония на съдбата БСП е с проблеми в съда на 9 септември.  

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини