Частните погребални фирми в България си дадоха среща в Кърджали,похвалиха домакините

    На 3 и 4 септември 2024 г. гр. Кърджали бе посетен от членове н а Съюза на погребалните фирми в България. Тук се проведе работна среща, на която бе споделен опит от траурно-обредната дейност  от област Кърджали, обсъдени и презентирани  бяха специфични елементи от обредната практика.

    Домакин на проявата бе местната траурна агенция „Ритуал“ гр. Кърджали с управител Красимир Димитров.

    На събитието присъства и председателят на СПФБ Атанас Аргиров, който е и ковчежник на FIAT-IFTA, първият българин, избран в ръководното тяло на тази престижна международна организация (https://www.spfbul.org/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/177)

    Участниците в работната среща подчертаха,че домакините са сред водещите в бранша в страната.Споделиха,че естеството на работата им е такова,че никога не могат да изключат телефоните си.

    Съюзът на погребалните фирми в България / www.spfbul.org / е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации - FIAT-IFTA / http://thanos.org/index.php?show_menu=8&page_id=16/.

    Съюзът има непрекъснат контакт с повечето фирми работещи в бранша, провежда семинари за обучение, работи активно в разработването на нормативните изисквания съвместно с представители на държавните органи, подпомага частните фирми в административните и съдебните производства срещу проявите на нелоялна конкуренция от страна на общинските траурни агенции и неправомерните условия за стопанска дейност.

    Съюзът , като цяло и отделните негови членове  имат натрупана богата съдебна практика в защита на еднаквите правни възможности за извършване на траурни услуги от всички участници на този пазар. По инициатива и със средства на Съюза е преведен и приет в България европейския стандарт за погребални услуги – EN 15017 – БДС EN 15017.

    СПФБ е единствената организация на свободни предприемачи от този сектор, призната от правителството на Република България.

    Съюзът работи целенасочено и последователно за създаване на благоприятни условия за развитие на погребалния сектор в България, за въвеждане на изисквания и критерии за практикуване на професията, за спазване на етичните норми при обслужване на клиентите, за издигане на авторитета на работещите в погребалния бранш.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини