Рафет Улутюрк:Справедливост и прозрачност в българската политика

Време е за истинска промяна в Република България Ново начало за България на тези избори Всяка мъдрост е истина на живота. Скъпи избиратели, време е да покажем, че сме мъдри и отговорни! Промяната започва с избирателите. Ако днес не си помогнем сами, дори Бог няма да може да ни помогне. Нашето бъдеще и бъдещето на България ще се формират с правилното решение, което ще вземем на тези избори. Българи и Tурци ще живеем като равноправни граждани в България. Тези избори изискват да подкрепим тези, които възприемат визията "Не на страха" и които заемат страна на народа. Време е да напуснем лидерите, които ни лъгаха и не спазваха обещанията си през годините. Новите партии и новите лидери вече са готови да отговорят на очакванията на народа. Тези, които не само обещават, но и подкрепят думите си с действия, трябва да бъдат истински в служба на Република България и на нейния народ. Историята ни показва, че истинската демокрация изисква не само една партия, а ново начало за цялата българска политика. Справедливостта и прозрачността трябва да бъдат основните принципи, които ръководят обществото. Днес всички очи са насочени към ДПС, но проблемите не се ограничават само с тази партия; подобни проблеми съществуват и в другите партии. Онези, които желаят спасението на България, трябва да захвърлят старите партии на боклука на историята. Политиката в България от години е под властта на лидери, които се съпротивляват на промяната и пренебрегват интересите на народа. Ето защо, демократично, на тези избори всички те трябва да останат под прага, а новите партии да се издигнат с подкрепата на народа.

Страхът от Пеевски - причини и лицемерие

 Днес, когато старите партии се събират под лозунга "България без Пеевски", това излага на показ тяхното лицемерие. Каква е причината за този страх от Пеевски? Защо бившите партийни лидери, които грабеха банките и държавата в продължение на 30 години, всички мълчаха досега? Или всички заедно са крали, а сега се опитват да започнат операция за самоспасяване? Липсата на лидери, които се грижат за народа Основният проблем на България днес е липсата на лидери, които да се грижат за интересите на народа. Пеевски само за три месеца с няколко стъпки спечели сърцата на турския народ, защото досега никой друг не се интересуваше от народа. Преди три месеца всички членове на ДПС пред медиите не аплодираха ли Пеевски на конгреса дори го направиха лидер на партията, но сега защо изведнъж се появи тази опозиция? Защо „лидерът,” Ахмед Доган когото го нарече "феномен", изведнъж стана мишена?

Кой ще управлява страната? В Кърджали и другите  общини с турско население започнаха да се правят неща, които не са били правени с години. И това се случва без да има правителство! Народът забелязва това. Днес лошо наричаният Пеевски утре може да стане пример за всички политици; той може дори да стане лидер на първата партия на следващите избори, а защо не и министър-председател. Това не е невъзможно. България винаги е била управлявана от партии, които са в съюз с турците в страната, и така ще бъде занапред.

 Демокрацията и нуждата от ново начало- Винаги турците, граждани на Република България, са влияели върху това кой ще управлява страната. Всички избрани президенти досега са били избрани с подкрепата на ДПС. Това е истината! Вече 34 години това е очевидно, просто трябва да го разберем правилно. Досега Ахмед Доган се възползваше от това, но оттук нататък всеки, който спечели гласовете на турците, ще може да се възползва от тази сила. Тези избори могат да бъдат ново начало за България. Трябва да се надмогнат партийните политики и лидерите трябва да изпъкват със своята честност и подход, ориентиран към интересите на народа. За да спечелят подкрепата на народа, те трябва да заслужат това доверие чрез искреност и действия. В този период, когато фокусът е върху новата ДПС, тези, които предприемат правилни стъпки, ще оформят бъдещето на България.

Справедливост и прозрачност в българската политика- Като избиратели, трябва да вземем най-доброто решение за нашето бъдеще и за бъдещите поколения. Не трябва да забравяме, че истинската промяна е възможна само с подкрепата на народа. И тази подкрепа може да бъде осигурена с лидери, които наистина отговарят на нуждите на народа. На тези избори, нека изберем най-доброто за България и да направим ново начало. Нека внимателно прочетем обещанията на партиите и разгледаме кандидатите за депутати в нашите региони. Не искаме вече да виждаме депутати, които не са служили на народа, а само на себе си. Искаме да видим млади хора и нови лица, които идват извън партиите. Депутатите трябва да бъдат хора, които са полезни на своето обкръжение. Възходът на новите партии Докато има партии, които не могат да направят това в България, тези избори ще продължават да се повтарят. Единственото решение е всички хора, особено онези 70%, които не гласуват, да бъдат накарани да гласуват. Тази промяна може да се случи само чрез тези избиратели. Колкото повече се увеличава процентът на гласувалите, толкова по-бързо ще изчезнат старите партии. Шансът на новите партии е в това да активизират тези, които не са гласували. България на кръстопът: спасение или унищожение Хората, които мислят за България и се грижат за своя народ, ще имат думата. Няма друг път; или ще спасим България заедно, или заедно ще вървим към унищожение. С уважение,

Рафет Улутюрк

Председател на Бултюрк

Изселническа организация със седалище в Истанбул,Турция

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини