Над 40 цивилни са загинали при руски удар по болница и учебна институция в Украйна

Балистични ракети удариха сградата на Института по комуникации и болницата съобщава украинския в. Кореспондент. Освен загиналите над 40 души, повече от 180 души са ранени.
Резултата от атаката по град Полтава с балистични ракети са поне 41 загинали, това заявява президентът на Украйна Володимир Зеленски днес.

"Получих предварителни доклади за руския удар по Полтава. Според наличната в момента информация две балистични ракети са ударили нас територията на образователна институция и съседна болница. Една от сградите на Института по комуникации е частично разрушена. Хората бяха под развалините. Мнозина бяха спасени. Повече от 180 души бяха ранени. За съжаление има много мъртви. Към момента е известно, че са починали 41 души.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Мр
    мръсни гадове
    3 -2
    18:00, 3 сеп 2024
    Кога ще спре този ужас
  • 2
    Во
    Вова
    3 -3
    09:44, 4 сеп 2024
    Повтаряте като папагали...болница,училище,цивилни....там са се обучавали за РЕП - борба с дроновете и военните са били построени на плажа,когато руснаците са пратили 2 Искандера. И на кадрите се виждат хора с военни униформи. И жертвите са много повече. Ужасът може и да спре,когато в САЩ дойде на власт Тръмп. За сега военните концерни печелят здраво и няма изгледи за спиране.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини