Танковете не ни спряха, та вие ли?! Привърженици на Доган се опитаха да нахлуят в сарая

Напрежението около резиденцията на почетния председател на ДПС Ахмед Доган ескалира в петък. Десетки негови привърженици се опитаха да нахлуят в имота. Те се събраха пред сградата още в четвъртък следобед след като се разбра, че формалният собственик Данаил Папазов настоява Доган да се изнесе.

Стигна се до сблъсък с полицията, пратена да охранява мястото. Чуха се викове "Мафия". Един от привържениците на Доган заяви на полицаите:

"89-та година танковете не ни спряха, камо ли вие да ни спрете. Нашите деди умряха за тая демокрация".

Договор за наем

След като се разбра, че Папазов настоява имотите в София и Росенец край Бургас да бъдат освободени от ДПС обявиха, че Ахмед Доган има сключен договор за ползването на имота в столичния квартал "Бояна". Верни на Доган прекараха нощта срещу петък пред резиденциите и се заканиха да останат колкото е необходимо.

В "Бояна" се появи бившият евродепутат Николай Бареков, който се обади в СДВР и предложи чакащите отвън да влязат да видят какво е положението, но по мирен път. Това не се случи. Малко по-късно се появи и синът на Доган – Демир Доган, предаде Нова телевизия. В ранния следобед напрежението ескалира и се стигна до сблъсъци.

"Да имаме търпение, ще изчакаме, ще извършим необходимите процедури. Следваме законовия ред, за да се възстанови правото. Ние сме за върховенството на закона, но няма да отстъпим от това да подкрепим и ще бъдем тук до тогава, до когато е необходимо", призова няколкото часа преди това съпредседателят на партията Джевдет Чакъров.

След сблъсъците с полицията на място бързо пристигна шефът на столичната дирекция Любомир Николов. Той се опита да успокои привържениците на Доган с обяснения, че се преглежда договорът, който са дали, както и други документи. През това време събралите се наоколо му подвикваха, че трябва да се изведат хората от сарая, за което чакат вече 24 часа.

Самоуправство

Привържениците на Доган твърдят, че в четвъртък следобед в имотите, които той от години ползва като резиденции – в "Бояна" и в "Росенец" край Бургас, са влезли "яки момчета" и са извършили самоуправство.

Формалният собственик Данаил Папазов настоява жилищата да бъдат освободени. Те се притежават от негови фирми, а Папазов твърди, че Доган няма основание да ги обвитава. Доскоро двамата бяха и съдружници, но след разрива между почетния председател и Делян Пеевски отношенията им се изостриха.

МВР се е отзовало на два сигнала от привърженици на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, съобщи БТА. Те са били за това, че сигурността му е застрашена. На място са били изпратени патрулни коли. След извършена проверка е установено, че става дума за гражданско-правен спор, към който полицията няма отношение. Материалите ще бъдат предадени на прокуратурата, уточняват още от силовото ведомство.

Охрана

Междуведомствена комисия от МВР, ДАНС и НСО ще заседава, за да прецени дали Доган се нуждае от охрана, съобщи вътрешният министър Атанас Илков. Той коментира още, че до НСО и ДАНС са постъпили сигнали.

"В сигнала се посочваше, че има обезпокояващи данни, свързани със сигурността на почетния председател. Без никаква конкретика къде, как, при какви обстоятелства и какво се съдържа в тези заплашителни данни, както и кой ги отправя", описа сигналите Илков.

Момчето прекали

Засега Доган не е коментирал случващото се. Привържениците му обаче се заканиха отново да се съберат пред сараите. Те твърдят, че го защитават от посегателство. По информация на БГНЕС в петък към двете резиденции са тръгнали автобуси с привърженици на ДПС. Самият почетен председател се намира в "Росенец" и е охраняван от полиция.

Ден преди сцените пред имотите Доган изключи Пеевски от ДПС. Това се случи на заседание на централното оперативно бюро на партията в "Росенец". Почетният председател обясни, че се "прекали от момчето" и че вече не ставало дума за спасяването на ДПС, а на България.

Източник:Медияпул

Снимка:БГНЕС

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини