Първите две дръвчета са осиновени. Искате ли и вие?

    В Димитровград стартира нова инициатива под наслов „Осинови димитровградско дърво“, насочена към запазване и облагородяване на зелените площи в града, за една по-добра градска среда.

    Първите две дръвчета вече намериха своите осиновители, които се свързаха с нас веднага след публикуването на предходния материал по темата и вече полагат грижи за тях. Това са Недялка Генчева и читалище „Пролет 2014“ от село Длъгнево.

    Търсят се добри осиновители в Димитровград за две млади фиданки

    Читалище „Пролет 2014“ е известно с традицията си всяка година да засажда ново дърво и да се грижи за него, като част от своите усилия за опазване на околната среда. Тази година те поемат още една стъпка напред, като се ангажират не само със засаждане, но и с осиновяване на дръвчета, които вече растат в Димитровград и имат нужда от допълнителни грижи. Читалището се ангажира да полива осиновените дръвчета два пъти седмично, особено в сушавите периоди на годината, докато растенията не укрепнат и започнат да се развиват самостоятелно.

    Инициативата „Осинови дърво“ е създадена от местната организация „Дишай Димитровград“, която работи активно за подобряване на качеството на живот в града чрез екологични проекти и кампании. Доброволци от организацията са положили необходимите грижи за подготовката на дръвчетата, включително окопаване и предоставяне на новите осиновители.

    От "Дишай, Димитровград" подготвят онлайн платформа, през която ще се предлагат за осиновяване дървета в града, като там ще се събира и актуализира цялата информация за осиновителите и развитието на осиновените дръвчета в годините напред. От там заявяват, че: “с този проект се надяваме да насърчим повече хора и организации да се включат в подобни дейности, с цел създаване на по-зелен и чист Димитровград”.

    Предлагаме ви още едно дръвче за осиновяване, то се намира по същия тротоар и има нужда от вода в летните жеги. Дървото се намира по северния тротоар на бул. Г. С. Раковски срещу блок 34 на същата улица и в близост до бензиностанция Петрол. Ако желаете и вие да станете осиновител на това дръвче, пишете ни на редакционната поща -  dimitrovgrad@bgveseti.net

    За съжаление в този район има и други дръвчета, които са били засадени, но за тях вече е късно да се погрижи някой, защото са изсъхнали. Ще се надяваме в подходящо време да бъдат засадени нови фиданки и някой да поеме отговорността и грижата за тях.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини