НОИ изпрати смс-и за изплатено майчинство - пари няма

От Националния осигурителен институт вчера са разпратили съобщения за изплащането на обезщетенията за бременност и майчинство, но майки съобщават, че по сметките им няма преведени суми.

В последствие от НОИ съобщават на интернет страницата си, че съобщенията са изпратени по погрешка и сумите не са изплатени, а е предвидено да бъдат преведени по сметките на майките на на 3 септември.

Майки получили смс-а се жалват, че след като  са получили съобщението за преведените средства са опитали да ги изтеглят от банкомати и да пазаруват с банковите си парти, но са били изненадани, че парите не са по сметките им.

Съобщението от интернет страница на НОИ е, че “Паричните обезщетения за бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст за август на всички правоимащи лица е предвидено да бъдат изплатени на 3 септември 2024 г. (вторник). Поради възникнал технически проблем, който вече е отстранен, Националният осигурителен институт (НОИ) е изпратил към малка част от получаващите такова обезщетение информация за извършено плащане преди законоустановената дата.”

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини