Мехмед Юмер: Автентичността и каузата в ДПС отдавна са избутани от капитала

Волята на почетния председател Ахмед Доган стои над волята на оперативните органи в ДПС. Така журналистът Мехмед Юмер определи вчерашното събиране на ДП-Доган решението да се изключи  Делян Пеевски.

В интервю пред БНР Юмер той коментира, че автентичността на ДПС и каузата отдавна са изместени от капитала.

"Това, което наблюдаваме напоследък показва задълбочаване на кризата в ДПС и това става за сметка на избирателите, които се объркват. Да подчертаем, че с вчерашния акт хората, които все още са запазили някаква частица от каузата, в която са вярвали, от идеалистичния период на ДПС, са въодушевени от този акт, защото те са свикнали да виждат Доган винаги в силна форма", коментира журналистът.

И допълни:

"Какво ни показва решението на наполовина събрано ЦОБ? Слушайки дори хората, които са присъствали вчера, те се мъчат да защитават решението, но все по-неубедителни стават. Волята на почетния председател стои над волята на оперативните органи."

Според него с вчерашния акт от ДПС на Доган целят да се вкара импулс в сърцата на избирателите, които клонят към автентичното ДПС.

"Ако питате мен, автентичността и каузата отдавна са избутани от капитала. Отдавна в ДПС не е водеща каузата. Едноличното управление е точно модела в партията . Когато Доган се оттегли от активната политика, партията не знаеше по-какъв начин да продължи напред с посочени председатели. Работата никога не вървеше. ДПС се отъждестви с фигурата на почетния председател и вчерашният акт го доказва", припомни журналистът Мехмед Юмер.

Според него Делян Пеевски може да бъде отстранен само от Национална конференция на каквато беше избран за председател. 

БНР

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини