Брайън Кокс: Киното е зле заради филми като “Дедпул&Върколака”

Брайън Кокс не е оптимист за бъдещето на киното и смята, че картинката на качествените продукции се смущава от филми като "Дедпул&Върколака".

Легендарният актьор, по когото се изсипаха многобройни хвалебствия заради играта му в сериала "Наследници", сподели, че филмите на Marvel и DC изкривяват съвременната индустрия, понеже наложиха критерий за продажби, какъвто някои добре разказани истории не могат да покрият.

Според Кокс супергеройските поредици са създали впечатлението, че киното е "време за купон", което остава малко място за драматични и издържани заглавия.

А като пример за мнението си актьорът посочва "Дедпул&Върколака", който едва ли ще стигне до надпреварата за наградите "Оскар", но за сметка на това събра над 1 милиард приходи на световния боксофис.

"Това, което се случва, е, че телевизията прави това, което киното някога правеше. Мисля, че киното сега е много зле. Изгуби позициите си заради Marvel и DC. От там започва разпада. От там се губи способността да се развива сюжет", казва Кокс на Международния кинофестивал в Единбург.

Звездата от "Наследници" допълва, че създателите на супергеройките ленти едва ли се трогват от следата, която ще оставят във филмовата история, тъй като в настоящето печелят грандиозни суми от работата си.

"Вижте Райън Рейнолдс и Хю Джакман от "Дедпул&Върколака". Изкарват много пари, всички са щастливи, но по отношение на работата... След време всичко това ще изчезне. Искам да кажа, участвал съм в такива проекти, знам за какво говоря", казва Кокс.

Колкото и критиката по големите блокбъстъри да го опиянява, звездата не може да пропусне факта, че преди години той също се е изявявал в супергеройски филми. Даже има много ключова роля в тях.

Кокс е участвал в "X-Мен 2", където играе военния учен Уилям Страйкър - човекът, убедил Логан да стане Върколака. Но му се случва да забрави тази подробност от професионалната си биография. 

Появята му в блокбъстърски продукции обаче не променя мнението екранния Логан Рой за филмите на Marvel и DC.

Актьорът вярва, че те трябва да се отдръпнат от големите екрани и да дадат възможност на актьорите да се изявяват в по-предизвикателни роли.

"Хю Джакман може повече, Райън Рейнолдс може повече... Но те вървят по пътя на боксофиса и трудно нещо може да ги откаже. Това са много пари", споделя още звездата.

Източник: webcafe.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини