Задържаха двама за отглеждане на канабис

Изображение 1 от 2

    Двама мъже от село Момково са били задържани в полицейското управление в Свиленград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Вчера в 09:00 часа униформените са извършили проверка в землището на село Георги Добрево. В гориста местност те са установили 17 канабисови растения с общо тегло 70 кг с размери от 3,2-4,2 метра, за които видимо са полагани грижи. Установена е била и изградена поливна система със захранване от соларен панел и таймер, стартиращ системата. Намерени са торове и материали, необходими за отглеждането на растенията. Изградено е и видеонаблюдение. На място е бил задържан 47-годишен мъж, който признал за действията. Задържан е бил и негов съселянин на 36 години, като съпричастен към същата дейност. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

    Бързо производство е било заведено в участъка в Симеоновград. То е срещу 34-годишен от Димитровград. Мъжът е бил проверен на улица „Христо Ботев“. При вида на полицаите той е изхвърлил на земята плик с бяло кристално вещество с тегло 2 грама. Задържан е до 24 часа.

    Със същата мярка на задържане в Районното управление в Харманли са били други двама мъже. Те са били заловени с наркотик. На 25-и в 13:50 часа е бил проверен гражданин на Великобритания с адрес в село Изворово. В дрехите на мъжа е бил открит грам суха зелена листна маса – марихуана. Вторият задържан е на 38 години. Той е бил проверен същия ден в 20:15 часа на улица „Чавдар войвода“. Униформените са иззели същото количество и вид дрога и от него.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини