Блъснаха 7-годишно дете на булевард в Кърджали

Около 15,30 часа вчера на булевард в Кърджали 33-годишен водач на „Форд“ ударил 7-годишно дете. Пострадалото момче  е било транспортирано за преглед в Спешното приемно отделение в болницата, където установили фрактура на ходилото. Дежурна оперативна група от РУ – Кърджали е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство. Около 8,30 часа в село Устрен 50-годишен загубил контрол над управлението на лек автомобил „Мазда“ и се ударил в дърво. Тестът на водача за алкохол отчел 2,89 промила. Задържан е за срок до 24 часа в РУ – Джебел. В землището на село Балабаново 38-годишна с „Мерцедес“ блъснала изскочило на пътното платно домашно животно. Направеният тест за алкохол е с отрицателен резултат. Съставени са актове на водача и на собственичката на животното. Малко след 17 часа в Кърджали 64-годишен с „Тойота“ при движение на заден ход блъснал „Мерцедес“. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Проверка за управление на нерегистрирано моторно превозно средство е започната в РУ – Кирково. Полицейски служители спрели в село Хаджийско „Фолксваген“  с 69-годишен водач. Установено било, че автомобилът е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Група „Охранителна полиция“ в управлението продължава работата по случая с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

 Две бързи производства са образувани в полицейските управления в Джебел и Кирково за управление на автомобили след употреба на алкохол. Около 8,30 часа след пътно произшествие в село Устрен полицаи са тествали 50-годишен водач на „Мазда“. Техническото средство показало 2,89 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Джебел. 1,74 промила е резултатът от тест на 24-годишен, който е бил проверен около 1 часа тази нощ в землището на село Самодива. Мъжът се придвижвал с „Мерцедес“ към село Старово. Взета е кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан в РУ – Кирково.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини